Hoe kan technologie je helpen op je fitness journey?

Last Updated on: 27th november 2023, 09:40 am

We weten allemaal natuurlijk allemaal dat het goed is om regelmatig te sporten, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Je één keer zetten tot sporten is vaak nog wel te doen, maar het regelmatig onderhouden is vaak een grotere uitdaging. Wat je zou kunnen helpen om je fitness journey op een zo goed mogelijke manier te kunnen onderhouden, is technologie. Dank zij slimme gadgets en technische snufjes wordt het steeds makkelijker om je professie bijvoorbeeld inzichtelijk te maken, of te kijken hoe het gaat met je hartslag tijdens een sportsessie. Benieuwd hoe technologie je nog meer kan helpen om een gezonde levensstijl te onderhouden? Wij geven tips.

Apps om te tracken

Het kan best een uitdaging zijn om bij te houden hoe het staat met je progressie tijdens het sporten. Zo kun je bijvoorbeeld op papier bijhouden hoe en wat je eet, hoeveel je sport, en hoeveel je ernaast bijvoorbeeld wandelt, maar op basis van deze data conclusies trekken kan dan best een uitdaging zijn. Door een app te gebruiken kan het veel makkelijker zijn he toverzicht te bewaren en analyses te maken op basis van de door jou ingevoerde data. Merken zoals Apple proberen het voor hun gebruikers al zo makkelijk mogelijk te maken en hebben bijvoorbeeld standaard de app ‘Gezondheid’, waar je ook kunt zien hoe veel stappen je hebt gezet op een dag. Goed om te weten wanneer je een telefoon zoals een iPhone 12 kopen gaat. Deze telefoon wordt geroemd om de snelle processor, goede camera en fijn formaat – perfect voor elke fitnessfanaat die zijn smartphone gebruikt om zijn fitness journey in bij te houden. Volgens het World Eonomic Forum waren de downloads van fitness apps in 2020 met 46% gestegen.

Hartslag

Zoals we al even noemden, kan kunnen slimme gadgets zicht houden op je hartslag. Er zijn talloze workouts die zich juist focussen op je hartslag. Zo train je bijvoorbeeld eerst een paar minuten met een hartslag tussen de 130 en 150 slagen per minuut, om deze vervolgens in de rust weer te kunnen alten zakken. Daarna pak je het weer op. Ook kan een gadget, zoals een slim horloge, in de gaten houden hoe het gaat met jouw hartslag wanneer je niet aan het sporten bent. Een gezond hart wat veel sport zou namelijk in rust heel erg moeten kunnen dalen qua slagen per minuut. Zo hebben topsporters vaak ook een hele lage hartslag in rustconditie.

Videoworkouts

De toegenomen populariteit van smartphones en online technologie brengt ook met zich mee dat workouts niet alleen meer op locatie gegeven hoeven te worden, maar je een sportsessie ook vanuit huis kunt doen wanneer je een video tot je beschikking hebt. Dat maakt de sportmogelijkheden ineens veel groter: zelfs op vakantie zou je bij wijze van spreken nog de sportlesjes van jouw sportschool kunnen volgen.

Smart springtouw

Springtouwen zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populair sportaccessoire. Dit komt mede omdat het makkelijk mee te nemen is, het licht van gewicht is en het ondertussen wel veel energie verbrandt. Anno 2022 bestaat er zelfs een slim springtouw! Hierbij houdt de gadget bij hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel rondjes je er al mee hebt gesprongen en het leukste van alles? Je kunt je vrienden uitdagen en er zo een competitie van maken.

Slimme weegschaal

Tegenwoordig wil je op een weegschaal meer weten dan alleen je gewicht. Slimme weegschalen, die ook te verbinden zijn met een app, kunnen je meer vertellen over je BMI, je vetpercentage en hoeveel calorieën je die dag nodig hebt. Ideaal, toch?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

10x de beste tips voor het inrichten van je tuin

Volgende

3 redenen waarom mannen graag in een trainingspak lopen

Laatste van Blog

withemes on instagram