3 redenen waarom mannen graag in een trainingspak lopen

Waar vroeger een man altijd in pak moest verschijnen, is er toch een hoop verandert door de tijd heen. Tegenwoordig hebben mannen wel pakken in hun kast hangen, maar veel daarvan zijn ook trainingspakken. Hoe komt het toch dat mannen hier graag in lopen? Wij vertellen het jou in deze blog!

Een trainingspak wordt ook wel een joggingspak genoemd. Het is van oudsher een set waarin mensen konden gaan sporten. Het hoort dus bij de sportafdeling van een kledingwinkel. Vaak bestaat de set uit een joggingsbroek en een trui met een capuchon of een vest met een ritssluiting. Hoewel het dus bedoeld is om in te trainen wordt een trainingspak ook wel vaak gebruikt om juist lekker in te chillen. Dus het valt ook onder de categorie vrijetijdskleding.

1. Een trainingspak zit heel comfortabel

Een trainingspak wordt vaak van een fijne stof gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan katoen, nylon of polyester. Deze stoffen staan bekend om hun zachtheid. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat jij niet zweet of het niet koud krijgt. Daarom zitten deze pakken zo comfortabel. En natuurlijk ook omdat je geen vervelende ritssluiting hebt of bijvoorbeeld vervelende knopen hebt. In een trainingspak zit je vaak heel comfortabel!

Tegenwoordig zijn veel trainingspakken ook gemaakt van een dikke jersey stof. Dat zorgt ervoor dat een trainingspak niet alleen heel comfortabel zit. Maar ook nog eens heel warm is. En dat is weer prettig voor tijdens de koude wintermaanden. En heb jij nou een vriendin die het vaak heel koud heeft?  Ook voor vrouwen heb je de mooiste (en warmste) trainingspakken.

2. Een trainingspak is hip

Trainingspakken zijn hip. Alle grote mannenmerken hebben tegenwoordig een trainingspak of huispak in hun lijn zitten. Denk bijvoorbeeld aan Bjorn Borg, Nike, Adidas en Armani. Allemaal, stuk voor stuk, grote namen met de meest uiteenlopende trainingspakken. En die pakken zijn echt niet allemaal bedoeld om naar de sportschool aan te trekken. Tegenwoordig kun zelfs met een trainingspak gaan stappen of bijvoorbeeld uiteten gaan. Dat komt omdat deze outfits cool, nonchalant en fit tegelijkertijd zijn.

3. Een trainingspak is praktisch

Misschien is het grootste voordeel van een trainingspak toch wel dat het zo ongelooflijk praktisch is. Je hoeft niet meer na te denken of wat je nu aan moet doen of welke broek je met welke trui moet combineren? Nee, het setje is compleet en je kunt er zo instappen. Je hoeft niet lang na te denken voor een outfit dat direct klopt!

Een joggingspak, huispak of een trainingspak. Het heeft dus verschillende benamingen terwijl hetzelfde ermee wordt bedoeld. Veel mannen hebben er niet maar eentje in de kast hangen. Nee, tegenwoordig hangen er heel veel in de kasten van mannen door heel Nederland. Dus of je nu een trainingspak draagt omdat je onderweg bent naar de sportschool of omdat je graag met beide voetjes omhoog wilt liggen terwijl je een lekkere serie aan het wegkijken bent. Wij begrijpen het wel als je meerdere trainingspakken in je kast hebt liggen!

Vorige

Hoe kan technologie je helpen op je fitness journey?

Volgende

Een culinair weekendje weg

Laatste van Blog

withemes on instagram