Zo bepaal je de beste plek voor jouw televisie

Na een lange dag werken is niets zo fijn dan lekker de televisie aanzetten om even te verdwijnen in je notting box. Even de dag van je af zappen en je laten meesleuren in een virtuele wereld of spannende voetbalwedstrijd. Om zo prettig mogelijk televisie te kijken is het belangrijk dat jouw televisie op de juiste plek hangt. In deze blog vertellen we jou daar graag meer over.

De perfecte plek voor je televisie is een plek waar je ‘m goed kunt zien. Een televisie is namelijk zo gemaakt dat je vaak het beste ziet wanneer je er helemaal goed voor zit. Hierbij zijn een aantal punten belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de kijkafstand, maar ook de hoogte van het scherm en natuurlijk perfect geluid. Deze drie punten zorgen ervoor dat jij perfect kunt genieten van een televisiemoment.

Wist je dat als je jouw televisie op verschillende hoogtes en in verschillende standen wilt kunnen zetten, dat je dan bijvoorbeeld ook voor een TV beugel van 65 inch kunt gaan. Met een tv-beugel kun je er namelijk voor zorgen dat je televisie volledig draaibaar is. Waardoor je vanaf jouw lievelingshoek kunt kijken.

Bepaal de ideale kijkafstand

Het is dus van groot belang dat je de ideale kijkafstand bepaald. Dat is niet alleen belangrijk wanneer je überhaupt een televisie gaat kopen. Maar het is ook fijn als je weet waar bijvoorbeeld je bank of je stoel moet komen. Je zou hiervoor de volgende richtlijn kunnen gebruiken. De juiste kijkstand is wanneer je de diameter van het televisiescherm keer 2,4 doet.  Dat is de afstand in centimeters waardoor je weet waar ongeveer je bank of je stoel staat. Zo kun je ook zien in welke straal je bijvoorbeeld je televisiehoek kunt maken of waar je ongeveer je televisie allemaal neer kunt zetten.

Wat is de ideale kijkhoogte?

Naast afstand is hoogte natuurlijk ook belangrijk. Want waar moet het toestel ongeveer komen te hangen op de muur. Een tv die te hoog of juist te laag hangt zorgt ervoor dat je pijn in je nek en je schouders krijgt. Zeker wanneer je een lekkere avond aan het Netflixen bent, wil je niet tegen worden gehouden door hoofdpijn. Gelukkig is ook hier een handige vuistregel voor. De kijkhoogte bepalen we vanuit de stoel of de bank. Je wil het bovenste gedeelte. (ongeveer een derde deel van het scherm) op ooghoogte. Hebben. Dus stel: je hebt een scherm van 60 centimeter dan hangt het scherm voor 20 centimeter boven ooghoogte terwijl je op de bank zit en de andere 40 centimeter onder ooghoogte.

Zorg voor goed geluid

Geluid is een soort kers op de taart als het aankomt op televisie kijken. Dus regel goede speakers. Tegenwoordig kun je ook deze heel plat en dun krijgen. Wel is het belangrijk dat je deze op de juiste plek hangt. Zodat je ook werkelijk al het geluid vanaf alle kanten kunt horen. Alleen dan kun je er alles uithalen wat erin zit.

Dat wordt elke avond genieten van een perfecte televisie-ervaring!

Vorige

De digitale portemonnee: wat is het, waarom heb je er een nodig en wat zijn de keuzes?

Volgende

10x de beste tips voor het inrichten van je tuin

Laatste van Blog

withemes on instagram