Zo kom je tot een interieur dat past bij jouw smaak en wensen

Zo kom je tot een interieur dat past bij jouw smaak en wensen

Raak je uitgekeken op de huidige interieurstijl in huis? Tijd om aan de slag te gaan met het opfrissen van je woon-, slaap- of bijvoorbeeld eetkamer. Vaak is het een flinke uitdaging om in deze ruimtes tot een interieur te komen dat past bij je persoonlijke smaak, bij de meubels die je al hebt en bij de laatste trends op het gebied van interieur. Hoe combineer je verschillende kleuren met elkaar? Welke materialen passen goed bij de stijl van je woning? De keuze voor het laten ontwikkelen van een 3D interieur ontwerp kan je op weg helpen. Er zijn verschillende partijen die zo’n ontwerp voor je kunnen realiseren. In dit artikel lees je er meer over.

3D interieur ontwerp toont je de impact van interieurkeuzes

Een van de voornaamste voordelen van een 3D interieur ontwerp is het inzichtelijk maken van de impact van bepaalde keuzes. Hoe goed past een bepaalde bank in de woonkamer? Is het misschien verstandig om voor een kleiner model te kiezen? Valt de nieuwe eettafel weg bij de rest van je interieur? Het is vaak ontzettend lastig om voor jezelf een beeld te schetsen van de mate waarin bepaalde meubels bij je woning passen. Zelfs wanneer je vooraf uitgemeten hebt hoe groot de ruimtes in huis zijn. Aan de ene kant wil je voorkomen dat een meubelstuk veel te nadrukkelijk aanwezig is in je interieur; aan de andere kant mag een meubelstuk niet te klein zijn. Met een 3D interieur ontwerp maak je dit inzichtelijk.

Op zoek naar combinaties van kleuren en materialen

Het ontwikkelen van een 3D interieur ontwerp is niet alleen interessant om de impact van keuzes op de indeling van ruimtes in huis te kunnen bepalen. Ook helpt het je om voor jezelf voor je te zien hoe goed verschillende materialen en kleuren op elkaar aansluiten. Zeker wanneer je vastzit in het maken van interieurkeuzes kan dit je helpen de volgende stap te zetten en knopen door te hakken.

Niets is vervelender dan het opnieuw moeten verven van een wand, of het moet verkopen van meubels op het moment dat keuzes anders uitpakken dan je op voorhand verwacht had.

Advies van een interieurstylist

Er zijn verschillende tools waarmee je zelf een 3D interieur ontwerp zou kunnen maken. Verstandiger is het echter om voor de hulp van een interieurstylist te kiezen. Deze helpt je tot nieuwe inzichten te komen op het gebied van combinaties van kleuren en materialen. Er zijn verschillende partijen die een gratis eerste intake aanbieden.

Vorige

Hoe weet je of een hond iets voor jou is?

Volgende

De perfecte plant als erfafscheiding in een kleinere tuin

Laatste van Blog

withemes on instagram