Tips voor een uniek en persoonlijk interieur

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om een interieur samen te stellen. Middels een lookbook online of het standaard aanbod van een interieurwinkel stel je eenvoudig een compleet interieur samen. Helaas is dat niet altijd even uniek. In de meeste woningen zie je tegenwoordig dezelfde soort meubels verschijnen. Zonde, want het is juist zo leuk om je eigen creativiteit de vrije loop te laten bij het inrichten van een woning. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je een uniek en persoonlijk interieur? In dit artikel geven we enkele handige tips.

Shop bij innovatieve winkels 

Allereerst is het belangrijk om de juiste plek te vinden voor het kopen van jouw meubels. Als je geen standaard meubels wilt, moet je andere keuzes maken. Kies bijvoorbeeld voor de innovatieve meubels van Design on Stock. Deze meubels beschikken over een geheel uniek design en zijn geheel naar wens samen te stellen. Zo zit je niet vast aan de standaard opties en weet je zeker dat je een uniek meubelstuk in huis haalt. Het is bovendien geen enkel probleem als sommige meubels wel vaker bij anderen in huis staan. Met één eyecatcher kun je jouw interieur al eenvoudig personaliseren en een bijzondere uitstraling geven. 

Originele indeling 

Bij het creëren van een uniek interieur draait het zeker niet alleen om de meubels die worden gebruikt. De indeling vormt al de basis van hoe het interieur voelt. Kies bij voorkeur voor een indeling die niet vaak in andere woningen voorkomt. Meestal is de indeling van een woning al van tevoren bepaald door een architect. Dit betekent echter niet dat je je hier volledig aan hoeft te houden. Integendeel zelfs. Je kunt het interieur eenvoudig personaliseren door met de indeling te spelen. De kans is groot dat dit tot verrassende inzichten leidt. Verplaats dus gerust eens wat meubels en bekijk de verschillende mogelijkheden. 

Neem de tijd 

Hak niet te snel knopen door. Je kunt gerust je tijd nemen om keuzes te maken en met de indeling te spelen. Blijf experimenteren en ontdek de mogelijkheden binnen jouw woning. Iedereen heeft een andere smaak. Wees niet bang om jouw eigen smaak te laten spreken. Dit is juist de bedoeling. Op die manier zorg je ervoor dat jouw woning persoonlijker wordt. Als mensen direct zien wie er woont of meer inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid door naar het interieur te kijken, dan heb je het op de juiste manier aangepakt.

Laat je ook zeker niet leiden door de meningen van anderen. Zal de buurvrouw jouw interieur niet mooi vinden? Of hebben familieleden of vrienden hun twijfels? Dan is dit geen probleem. Zij hoeven hier niet te wonen. Het gaat er uiteindelijk om wat jij mooi vindt. Neem dus de tijd om onderzoek te doen naar het aanbod en maak een moodboard met stijlen en ontwerpen die binnen jouw perfecte interieur passen. Alles is goed. Wees niet bang om fouten te maken. Fouten bestaan niet. Zolang jij hier maar prettig kunt vinden.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

4 redenen om water bij een glaasje wijn te drinken

Volgende

Eenvoudig chic: een uitgebreide gids voor minimalistisch wonen voor beginners

Laatste van Blog

withemes on instagram