4 redenen om water bij een glaasje wijn te drinken

‘Water bij de wijn doen’ is een spreekwoord waar de meeste mensen weleens van gehoord hebben. Toch gebeurt het niet alleen spreekwoordelijk, want er zijn veel mensen die zowel een glaasje wijn als glas water bestellen als ze wat willen drinken. Benieuwd waarom dit gebeurt? In deze tekst zetten wij 4 redenen om water bij een glaasje wijn te drinken op een rijtje.

1) Je waardeert de smaak van de wijn meer

Wijnen worden gemaakt van druiven, maar niet iedere druif is hetzelfde. Dit is de reden dat elke wijn anders smaakt. Bestel je een Barolo wijn en heb je deze nog niet eerder gehad? Dan wil je de smaak optimaal tot je nemen, zodat je ervaart of het drinken ervan voor herhaling vatbaar is. Een glaasje water bij de wijn bestellen is in dat geval aan te raden. Door na iedere slok wijn een slokje water te nemen, worden je smaakpapillen geneutraliseerd. Je versterkt dit effect door het water in je mond te spoelen voordat je het doorslikt. De restjes van de vorige slok wijn verdwijnen hierdoor en dat zorgt ervoor dat je de wijn extra goed proeft.

2) Je vochthuishouding blijft op peil

Het versterken van de smaak is niet de enige reden om een glaasje water bij elk wijntje te bestellen. Je zorgt er op deze manier namelijk ook voor dat je vochthuishouding op peil blijft. Onder invloed van alcohol wordt vocht uit je lichaam onttrokken. Zo heb je misschien al wel gemerkt dat je vaker moet plassen als je alcohol drinkt. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Drink je telkens een glaasje water bij ieder wijntje? Dan is de kans op uitdroging kleiner en dat zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van hoofdpijn en/of een droge mond.

3) Je drinkt langzamer

Een derde reden om wijn met water te combineren, is omdat je hier simpelweg langzamer door drinkt. In plaats van één glas staan er twee glazen voor je. De kans is groot dat je om beurten een slokje neemt uit één van beide glazen, waardoor je langer over een glas wijn doet. Je krijgt hierdoor minder alcohol binnen dan wanneer je de glazen wijn achter elkaar naar binnen gooit. Het gevolg hiervan is dat je minder snel de negatieve gevolgen van alcohol ervaart.

4) Je verkleint de kans op een kater

Zit je lekker aan de Brunello wijn en is het gezellig? Dan drink je misschien (veel) meer dan je vooraf in gedachten had. Dit kan er uiteindelijk in resulteren dat je de volgende dag een kater hebt. Omdat je behoorlijk veel last kunt hebben van een kater, wil je dit voortaan misschien voorkomen. Water bij de wijn drinken kan je hierbij helpen. Spreek je met jezelf af dat je telkens een glas water moet drinken voordat je een nieuw wijntje mag en houd jij je hieraan? Dan is de kans groot dat je de volgende dag veel minder last hebt van de avond ervoor.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Ontdek hoe je kunt besparen op autokosten als particulier

Volgende

Tips voor een uniek en persoonlijk interieur

Laatste van Blog

withemes on instagram