Zijn er ook crypto’s die wat terug doen voor de natuur en het milieu?

Sinds er naar buiten is gekomen wat een enorme impact Bitcoins hebben op het milieu is er een stijgende vraag gekomen naar milieuvriendelijke crypto’s. Wij zochten uit of er ook crypto’s zijn die wat goeds doen voor de natuur en het milieu. Lees je mee?

Cryptocurrencies zouden dus niet goed zijn voor het milieu. Maar hoe kan dit dan, want het zijn toch online munten? Dit komt door het proces waardoor de crypto’s worden gemaakt. Mining is een proces waarbij veel computers lastige algoritmes berekenen om zo crypto’s te ontwikkelen. Hiervoor kan jij je computer beschikbaar stellen, je krijgt hiervoor crypto’s terug in plaats van dat je bijvoorbeeld Bitcoin kopen moet. Er zijn hierdoor hele miningfarms gekomen waar bedrijven hun computers dag en nacht laten draaien om onder andere Bitcoins te ontwikkelen. Dit is dus niet echt milieuvriendelijk als je kijkt naar de hoeveelheid energie die er mee wordt gebruikt.

Milieuvriendelijk minen

Het is inmiddels mogelijk om milieuvriendelijk crypto’s te produceren. Dit gebeurt al in onder ander IJsland. Doordat de temperatuur in dit land een aantal graden kouder is dan in de meeste landen hoeven de computers niet gekoeld te worden doormiddel van energie. Hierdoor ligt het energieverbruik van de computer vele malen lager dan wanneer je dit doet in een warmere omgeving. Steeds vaker kiezen grote mining bedrijven ervoor om zich in dit soort koude landen te vestigen.

Waar veel mensen uit gaan van bijvoorbeeld de Bitcoin koers, zijn er ook investeerders die iets willen bijdragen aan de toekomst van deze aarde. Zo zijn er verschillende munten op de markt gekomen die milieuvriendelijke oplossingen hebben bedacht en met hun currencies iets willen bijdragen aan de natuur.

1. CyClean

Dit is een munt die zich richt op het verplaatsen met schone energie. CyClean heeft het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat je elektrische voertuigen kan huren in Zuid-Korea. Uiteindelijk willen ze dat je met hun munt overal ter wereld elektrische voertuigen of zelfs zonnepanelen kan gaan huren.

2. VeganCoin

Sinds een aantal jaar willen steeds meer mensen veganistisch leven. Of het nu te maken heeft met dierenleed of met de industrie tegenwoordig kan het heel makkelijk door veel vleesvervangers die op de markt zijn. Maar nu is er ook de VeganCoin die zich inzet voor het beschikbaar maken van Vegan producten in alle landen. We hebben het dan niet alleen over voeding, maar ook over kleding en toebehoren die diervriendelijk zijn geproduceerd.

3. Atlantis Blue

Dit is een beetje een gekke coin, maar hij past mooi in het rijtje van wereld verbeterende coins. Zo zet deze coin zich in voor de natuur en dan specifiek voor een zeldzame edelsteen. Bij een dode vulkaan op een klein eiland in de Caribische zee vind je de Larimar edelsteen. Deze blauwe edelsteen is alleen hier te vinden en daarmee enorm zeldzaam. Deze coin wil dat deze steen behouden blijft en niet beschikbaar komt voor de rijke elite op deze wereld.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus steeds meer milieuvriendelijke én diervriendelijke opties voor als je met bitcoins aan de slag wilt gaan. Meer basiskennis te weten komen over bitcoins? Bekijk dan deze video eens. 

Vorige

Betaal jij voor medische kosten die je nooit maakt?

Volgende

Dit heb je nodig voor jouw thuisgym

Laatste van Blog

withemes on instagram