/

Succesvol wedden op sport is een sport op zich

Wedden op sport: velen doen het om het kijken naar sport net wat spannender te maken. Om ook wat te winnen te hebben wanneer hun favoriete club wint. Maar wat als jouw ‘cluppie’ niet wint? Of zelfs langere tijd achter elkaar niet wint? Wat doe je dan? Wanneer je succesvol wil wedden op sport, is het tijd om je los te maken van je favoriete clubs en spelers, en je te verdiepen in hoe wedden op sport werkt. En dat is een sport op zich kunnen we je vertellen!

Wedden op sport: de basis

Natuurlijk, we begrijpen maar al te goed dat je graag inzet op jouw favoriete club. En dat kan vast regelmatig goed uitpakken. We snappen ook dat je liever niet op de concurrent inzet. Als Feyenoorder inzetten op bijvoorbeeld Ajax voelt een beetje als verraad, toch? Als je inderdaad afgaat op je gevoel dan kan dat zo zijn, maar een echte sportsbettor laat gevoel achterwege en gaat voor keiharde cash.

Dat begint met inzetten op de ploeg of sporter met de grootste kans op winst. Dat levert misschien niet zoveel op, maar je bent wel zekerder van winst. De gedoodverfde winnaar krijgt namelijk de laagste odds, waardoor elke ingezette euro maar weinig winst oplevert. Maar heel veel kleine beetjes maken natuurlijk uiteindelijk ook flink winst. Bovendien is het lekkerder om in een winnende streak te zitten met je sportweddenschappen, dan wanneer je regelmatig verliest.

Haal meer uit je euro’s

De volgende stap kan zijn om combinatieweddenschappen te maken. Door meerdere weddenschappen te combineren (bijvoorbeeld door de winnaar van verschillende wedstrijden tegelijk te voorspellen, maar ook door op bepaalde statistieken van een wedstrijd in te zetten) verhoog je de odds, omdat het minder waarschijnlijk wordt dat je ze allemaal goed hebt. Zo kun je meer uit je euro’s halen, maar het risico is ook weer groter.

Wat je ook kunt doen, is kijken naar waar bookmakers fouten maken. Een bookmaker baseert de odds op de kans dat een ploeg of sporter al dan niet wint, gelijkspeelt, of dat bepaalde gebeurtenissen plaats zullen vinden (zoals hoeveel corners, schoten op doel, doelpunten etc). Daarvoor gebruikt de bookmakers analyses, maar soms zit hij er naast. Dan biedt een bookmaker odds aan die afwijken van de anderen. En daar ligt jouw kans om meer uit je ingezette geld te halen. Dit is waar BetmanBegins bijvoorbeeld om draait: foutjes zoeken en daar dan van profiteren.

Tot slot loont het de moeite om te kijken naar de promoties van de bookmakers. Bookmakers geven regelmatig free bets weg, waarmee je kosteloos en zonder risico in kunt zetten. Je kunt een free bet krijgen zonder dat je er iets voor doet (vaak om je het wedden op sport uit te laten proberen of je te belonen voor je loyaliteit), maar ook bij een storting of als beloning voor een bepaalde sportweddenschap die je hebt geplaatst.

Ook hebben bookmakers vaak bepaalde sportweddenschappen met een zogenoemde odds boost: specials die meer uitbetalen. Check dus zeker voordat je gaat inzetten of je gebruik kunt maken van zo’n actie!

Vorige

Hierom zouden meer mensen naar basketbal moeten kijken

Volgende

Wat kun je een zakenman cadeau doen?

Laatste van Blog

withemes on instagram