Hierom zouden meer mensen naar basketbal moeten kijken

Terwijl basketbal in Amerika een hele grote sport is, is het spel in Nederland (nog) niet zo populair. Nederlanders geven juist aan veel meer naar voetbal of hockey te kijken. Wat maakt dan dat deze sport op cultureel gebied verschillende gewaardeerd lijkt te worden? In dit artikel bespreken we alles over basketbal, en waarom meer mensen in Nederland een poging zouden moeten wagen om basketbal te waarderen.

Geschiedenis van basketbal

Voordat we in alle leuke kenmerken van basketbal duiken, is het misschien goed om te weten hoe basketbal ooit ontstaan is. De sport bestaat namelijk al enige tijd. Basket ball (hoe men het toen spelde) werd in de winter van 1891 uitgevonden voor een gymnastiekleraar in Springfield, Amerika. James Naismith werkte dus als gymleraar op een school en zijn directeur droeg hem op om een nieuw spel te verzinnen. Hij iwlde het spel graag binnen doen, omdat het in de winter buiten erg koud was. Uiteindelijk hing hij twee perzikmanden op aan twee balkonnetjes, die elk aan een zijde van de gymzaal zaten. Hij bedacht zo’n dertien spelregels en de kinderen konden beginnen met spelen.

De grote sporters zijn net zo interessant als andere topsporters

Als je je niet heel erg veel in basketbal verdiept, dan weet je misschien ook niet veel over de professionele topsporters die er spelen. Toch zijn de grote namen in de basketbalwereld (zoals Michael Jordan) het equivalent van grote sterren zoals Messi en Ronaldo. In de Netflix documentaire reeks The Last Dance wordt het leven van Michael Jordan bij de Chicago Bulls gevolgd. Deze serie is in Nederland en België extreem populair geworden en veel gestreamd. Wellicht heeft dit toch bijgedragen aan de populariteit van basketbal in Nederland.

basketball players about to give high-fives

Sportwedden

Dat je kunt wedden op voetbal, wisten veel mensen al. Maar wistj eo ok dat basketbal ook een populaire sport is om op te wedden? Wedden op nba wedstrijden wordt ook in Nederland steeds populairder. Dit werkt hetzelfde als wedden op voetbal, maar dan bij basketbal Uiteraard kun je dit alleen doen, maar ook samen met vrienden. Een extra competitie-element aan een sport toevoegen maakt het natuurlijk nóg leuker.

Teamsport meets individueel talent

Basketbal brengt voor veel sporters het beste uit twee werelden bij elkaar. Hoewel het een echt teamsport is, is er ook ruimte om individueel talent te laten shinen. De meest succesvolle teams in de wereld kunnen heel goed samen en synchroon spelen, maar hebben ook een sterspeler die als geen ander weet hoe hij moet scoren.

Vorige

Een culinair weekendje weg

Volgende

Succesvol wedden op sport is een sport op zich

Laatste van Blog

withemes on instagram