Lentekriebels: zo maak je je elektrische fiets gereed

Als de eerste warme zonnestralen zich weer aandienen dan begint het natuurlijk direct weer te kriebelen. Je wilt je elektrische fiets van stal halen, want juist in de lente is het weer fijn om dagtochten te gaan maken. Om aan het einde van een lange dag je fiets weer op te laden terwijl jij op het terras geniet van een kopje koffie of thee. In deze blog vertellen we jou hoe je je elektrische fiets gereedmaakt voor de eerste fietstocht van dit seizoen!

Hoogstwaarschijnlijk heb je jouw elektrische fiets niet geheel in de schuur laten staan. Maar de lente is wel echt moment dat je verder gaat dan alleen naar de supermarkt, de bibliotheek of je werk. Juist daarom is het belangrijk dat je je elektrische fiets controleert.

Benieuwd naar welke elektrische fietsen er op dit moment te koop zijn? Je bekijkt het in deze flyer elektrische fietsen.

1. Controleer je accu

Allereerst is het goed om de accu te controleren van jouw elektrische fiets. Zeker wanneer je deze niet zo vaak hebt gebruikt. De winterse temperaturen kunnen namelijk nadelig werken op accu’s. Zeker wanneer ‘ie langere tijd niet is gebruikt is de kans op een diepe ontlading groot. Als de accu volledig leeg is, zal de accu niet meer opgeladen kunnen worden. Het enige dat je dan nog kunt doen is – helaas – een nieuwe accu kopen.

Ben jij nog op zoek naar nieuwe onderdelen voor jouw elektrische fiets, zoals een nieuwe accu? Bekijk dan eens het aanbod van Eltener Fahrradprofi.

2. Controleer je banden en je zadel

Als het neerkomt op je fietsenbanden dan geldt hiervoor hetzelfde als je accu. Fietsbanden worden zachter wanneer ze langer stil staan. Maar veel mensen laten ook een beetje lucht uit de banden lopen als het winter is. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je niet zo snel valt als de fietspaden glad zijn. In de lente is het goed als je je banden juist weer op pompt. Net zoals bij een auto zorgt goed op gepompte banden voor een betere wegligging waardoor je duurzamer en veiliger op pad kunt.

In de winter wordt ook het zadel vaak wat lager gezet, zoals je makkelijker met je voet bij de grond kunt als het glad is en je begint te slippen. In de lente is het goed om je zadel weer op de juiste hoogte te zetten. Want als het zadel op de juiste hoogte is afgesteld kun je beter zitten waardoor je beter langere tochten kunt maken.

3. Smeren en reinigen

Als laatste is het ook goed om je fiets even helemaal na te lopen. Dat doe je door je elektrische fiets eerst goed schoon te maken. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, slechts een lauw sopje en een doek is genoeg. Waarbij je een gewone fiets op z’n kop kan zetten om schoon te maken, raden we dit bij een elektrische fiets af.

Smeer nog even goed de ketting en smeer de scharnieren met een drupje olie en je kunt weer veilig op pad deze lente! Op zoek naar de mooiste routes? Bekijk deze routes van de Fietersbond.

Vorige

Leukste cadeautjes die je iemand voor zijn of haar verjaardag kan geven in 2022

Volgende

Flexibele leefstijl

Laatste van Blog

withemes on instagram