Interieuradvies: jouw woning design-proof maken

Veel woonkamer waarbij wordt gefocust op design en een moderne look hebben vaak een aantal kenmerken. Zo zijn de ruimtes vaak open en vind je meerdere designmeubels. Ook wordt er vaak gewerkt op basis van neutrale kleuren. Denk aan wit, zwart of grijs. Wil je nou een blog vol met interieuradvies lezen? Lees dan even verder!

Design in huis staat bij veel mensen hoog op hun wensenlijstjes. Design kan betekenen dat je je woning op een bepaalde manier inricht. Maar het kan ook betekenen dat je een aantal design-items neerzet of gebruikt in je woning. Zo hoeft niet je hele woning vol te staan met design. 

De vraag die bij de mensen speelt is dan ook: hoe richt je een design woonkamer in? En dat begrijpen wij wel, want design is mooi. Maar vaak ook prijzig. Daarom wil je niet zonder een plan zomaar design gaan kopen. Het moet tenslotte wel bij elkaar passen. Zo kan je online veel interieuradvies vinden. Maar je kan ook zelf op zoek gaan naar unieke designelementen voor bij jou in huis. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een uniek schilderij aan de muur
  • Een bijzondere vaas
  • Een design stoel of ander meubelstuk
  • Koken in een luxe keuken met design items
  • Een lamp van een designersmerk 

Begin bij de basis

Voor het creeren van een woning vol met design is het goed om bij te basis te beginnen. We zeiden het net al: design komt vaak gepaard met natuurlijke kleuren. Niet direct de design items. Maar een item dat van een designer is komt zo wel beter tot zijn recht. Je kan het bijvoorbeeld vergelijken met een museum. De mooiste schilderijen worden vaak niet op een drukke muur gehangen. Als dit namelijk wel gebeurt kun je niet meer goed de pracht van het schilderij bekijken. Het valt letterlijk een beetje weg tegen de muur. En dat is niet wat je wilt met jouw designitems. 

De basis van je woning is dus een rustige uitvalsbasis. Denk bijvoorbeeld aan aardentinten. Die zijn vandaag de dag heel populair. De kleuren aarde, steen en zand zijn heel populair. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een meer zachte en natuurlijke sfeer in huis. Vervolgens kun je dus met de items gaan knallen.

Waar vind je design?

Je kan op heel veel plekken design vinden en dat hoeft niet altijd extreem duur te zijn. Zo wordt design vaak wel duurder door de jaren heen. Denk maar bijvoorbeeld aan Scandinavische meubelstukken uit de jaren 60 die nu voor honderden euro’s per item worden verkocht in vintage zaken of op Marktplaats. Je kan ook ervoor kiezen om design te kopen van startende ontwerpers. Zo betaal je niet direct de hoofdprijs, maar heb je over een aantal jaar misschien wel een item in huis van een heel bekende ontwerper. 

Online is er veel design te vinden. Ook zijn er in de grotere steden designwinkels waar ontwerpers hun mooie items hebben uitgestald. De perfecte plek om een designlamp op te kop te tikken!

Vorige

Wij vergeleken de Google Pixel 7 met de iPhone 14 

Volgende

3 tips om de beste koffiezetapparaat voor op kantoor te vinden

Laatste van Blog

withemes on instagram