Een klikgebit of toch kronen – de beste optie voor jou

Last Updated on: 17th april 2023, 07:26 am

De kans is groot dat jij op dit moment last hebt van je gebit. Er is namelijk een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Als blijkt dat je huidige tanden niet meer goed genoeg zijn is het tijd voor actie. De keuze die je vaak zal moeten maken is of je kiest voor een klikgebit of voor een aantal nieuwe kronen, al helemaal als je wat ouder bent. Ben je benieuwd welke optie voor jou het beste is? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben vandaag de belangrijkste informatie over dit onderwerp namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Het klikgebit – beste keuze voor senioren

Laten we, voor we ingaan op de voordelen van kronen tanden, eerst eens stilstaan bij de functie van het klikgebit. Een klikgebit is een soort uitneembaar kunstgebit dat op zijn plaats wordt gehouden met behulp van speciale hulpstukken die op tandheelkundige implantaten “klikken”. Deze gebitten zijn ontworpen om een hele boog van ontbrekende tanden te vervangen in plaats van slechts een enkele tand. Een van de belangrijkste voordelen van klikgebitten is dat ze betaalbaarder zijn dan kronen. Dit maakt het mogelijk om voor een relatief laag bedrag je hele gebit onder handen te laten nemen. Houd er wel rekening mee dat deze gebitten er minder realistisch uit kunnen zien dan kronen en ze meer onderhoud vergen.

Tanden kronen – duur maar mooier om te zien

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een tandkroon. Een tandkroon is een kapje dat over een beschadigde of verzwakte tand wordt geplaatst om deze te beschermen en te versterken. Kronen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Hier kan je denken aan onder andere metaal, porselein en keramiek. Ze worden meestal gebruikt om een enkele tand te herstellen in plaats van een hele boog. Een van de belangrijkste voordelen van kronen is dat ze een permanentere oplossing zijn dan klikgebitten. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze vele jaren meegaan. Daar komt bij dat ze er ook natuurlijker uitzien dan de kunstgebitten. Heb je het geld er voor over dan is het zeker de investering waard.

Schakel hulp van je tandarts in

We hopen dat je door dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het verschil tussen het klikgebit en de kronen. Zoals je wel hebt kunnen lezen is er niet één duidelijke winnaar, het zijn beiden goede opties. Dit is dan ook de reden dat het altijd handig is om advies van je tandarts te vragen. Aan de hand van professioneel advies weet je namelijk welke keuze jij het beste kunt maken. Voor je het weet beschik je weer over een stralende glimlach. Hiermee heb je je oude gevoel van zelfvertrouwen over je gebit weer terug!

Vorige

Hoe kom je van zwemmerseczeem af?

Volgende

Hooikoorts – wat is het en hoe kom je er vanaf?

Laatste van Blog

withemes on instagram