Dé tips voor mensen met dun haar

Last Updated on: 15th november 2022, 02:45 pm

Wanneer je een kijkje neemt in de blaadjes bij de kapper dan zal het je vast wel eens zijn opgevallen: de meeste modellen beschikken over aardig vol haar. Nu zijn er natuurlijk genoeg mensen die helemaal geen volle haardos hebben. Sterker nog, sommige mensen hebben van nature haar wat vrij dun is. Dit betekent natuurlijk niet dat je het dan maar moet opgeven. In dit artikel laten wij je als kappersgroothandel namelijk de beste tips en tricks zien die je zelfstandig kunt toepassen als je ook dun haar hebt!

Was je haar normaal

Een fout die veel mensen met dun haar maken is dat ze proberen om hun haar zo lang mogelijk niet te wassen. Dit zou ervoor zorgen dat je haar voller van aard wordt. Helaas blijkt dit gewoonweg niet waar te zijn. Door je dunner wordende haar te wassen is het namelijk niet zo dat je juist nog dunner haar krijgt. Sommige shampoos kunnen het zelfs versterken. Vermijd producten met agressieve detergenten, zoals natrium laurylsulfaat. Dit kan namelijk breuken in je haarzakjes veroorzaken. Wrijf de shampoo niet al te diep het haar maar masseer het in plaats daarvan zachtjes in je hoofdhuid.

Ga voor een tintje lichter

Als je dun haar verft raden wij je aan om te kiezen voor een kleur die dicht bij je natuurlijke kleur ligt. Hoe minder contrast tussen je haar en je hoofdhuid, hoe beter het over het algemeen is. Kies er niet voor om je haar te bleke, dit is namelijk niet goed voor de gezondheid van je haar. Als je thuis verft, volg dan de instructies strikt op. Als je je een kleurbehandeling in een salon kunt veroorloven is dat het zeker waard. Hiermee weet je namelijk zeker dat het goed gaat.

Gebruik wat vaker conditioner

De laatste tip die wij je mee kunnen geven is om wat vaker conditioner te gebruiken voor je haar. Of je haar nu dik of dun is, haar heeft altijd voldoende vocht nodig om er echt goed uit te zien. Als je haar een oppepper nodig heeft is een conditioner datgene wat je moet hebben. Je denkt misschien dat het je lokken verzwaart, maar droge lokken absorberen het product. Conditioner kan je haar ook nog eens voorzien van de nodige bescherming. Hierdoor breekt het veel minder snel.

Voor wat voor kapsel ga jij?

Zoals je wel hebt kunnen zien zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt doen als je op dit moment last hebt van dun haar. Dankzij de handige tips en tricks uit dit artikel is het dan ook echt niet zo lastig om er wat moois van te maken. Je moet alleen bereid zijn om er tijd en energie in te stoppen. Dit geldt overigens ook voor de mensen met andere soorten haarstijlen. Ongeacht de dikte van je haar is een mooie haardos alleen te verkrijgen met genoeg aandacht en zorg!

Vorige

Waar komt het kerstpakket eigenlijk vandaan?

Volgende

Waarom zou je CBD olie gebruiken?

Laatste van Blog

withemes on instagram