De lekkerste vegetarische Mexicaanse gerechten maak je zo!

Vandaag de dag zijn er natuurlijk steeds meer mensen die vegetarisch eten. Door de talloze recepten is het mogelijk om heerlijk te eten, zonder dat je hiervoor vlees of vis hoeft te eten. Zo zijn er meer dan genoeg recepten te vinden voor het maken van Mexicaanse vegetarische wraps. Ben je benieuwd wat jij in je vegetarische wraps kan stoppen? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben de lekkerste opties voor jou namelijk op een rijtje gezet in deze blog!

Zwarte bonen en maïs wraps

Zwarte bonen zijn een geweldige bron van eiwitten, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit maakt ze dan ook een uitstekende keuze voor alle vegetariërs die dit lezen. Deze wraps zijn super eenvoudig  te maken en zijn perfect voor een snelle lunch of diner. Haal als eerste de volgende ingrediënten in huis

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 kopje bevroren maïs
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje gehakte koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 volkoren tortilla’s

Meng de zwarte bonen, maïs, rode paprika, koriander, limoensap, zout en peper in een grote kom.  Verwarm de tortilla’s in een pan of in de magnetron. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de tortilla’s. Rol vervolgens de tortilla’s op en ontdek zelf hoe lekker deze combinatie is.

Veggie Fajita Wrap

Fajitas zijn een populair Mexicaans gerecht dat meestal bestaat uit gegrild vlees, groenten en kruiden. Deze vegetarische versie is voorzien van gegrilde groenten als eiwitbron en is perfect voor een gezonde maaltijd die je ook echt een vol gevoel geeft. Voor dit recept heb je het volgende nodig:

  • 1 gesneden rode ui
  • 1 rode paprika in plakjes gesneden
  • 1 groene paprika in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 volkoren tortilla’s

Verhit als eerste de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden rode ui en paprika’s toe aan de pan. Kruid dit mengsel met chilipoeder, komijn, zout en peper. Kook de groenten 8-10 minuten tot ze licht zacht zijn. Verwarm de tortilla’s even in een pan of in de magnetron. Verdeel vervolgens de gegrilde groenten over de tortilla’s. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Wraps met zoete aardappel en avocado

Zoete aardappelen zijn een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en vezels. Dit maakt ze dan ook een goede aanvulling op ieder soort vegetarisch dieet. Voor deze wraps gebruiken we ook avocado. Deze vrucht bevat veel gezonde vetten bevat en maakt het gerecht lekker romig. Haal de volgende ingrediënten in huis:

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje gehakte koriander
  • 4 volkoren tortilla’s

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappelblokjes met olijfolie, zout en peper. Spreid de zoete aardappelen uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Verwarm de tortilla’s in een pan of in de magnetron. Verdeel de geroosterde zoete aardappelen, blokjes avocado en gehakte koriander over je de tortilla’s. Om het wat op te vrolijken kun je er nog wat Italiaanse tuinkruiden overheen doen.

Vorige

Ontdek dé tips voor het kopen van een Samsung Galaxy S23

Volgende

Hoe bedank je iemand die er altijd voor jou is?

Laatste van Blog

withemes on instagram