Hoe bedank je iemand die er altijd voor jou is?

Last Updated on: 16th maart 2023, 01:03 pm

Mensen komen vaak op je pad met een reden. Bij sommige mensen krijg je zelfs al direct het gevoel dat zij er zijn om jou iets te leren. Jullie kruisen elkaars pad. Misschien terwijl jullie elkaar al langer kenden, maar nooit echt contact hebben gehad. Plotseling is het contact wel daar. Er ontstaat een vriendschap. Je kunt werkelijk alles delen. En hij of zij is er altijd voor jou. Dit is de persoon die er – zonder het zelf te weten – voor zorgde dat je weer op weg kon.

Misschien lag je al langere tijd in de knoop met jezelf. Je zat met vragen en het lukte je niet echt om volledig te genieten van het leven. Toen kwam iemand op het pad die alles opzij zette, een kennis of misschien zelfs wel een complete vreemdeling. En je had nooit gedacht dat die zo’n diepgaande invloed op je leven zou hebben.

Kortom: een persoon die je nooit meer kwijt wil. Wel heb je sterk het gevoel dat je hem of haar moet bedanken. Maar hoe bedank je iemand die er altijd voor jou is? Die jou misschien wel op het zwaarste punt van je leven er weer bovenop heeft geholpen? In dit artikel vind je de nodige inspiratie.

Een lief gebaar

De meeste mensen vinden het lastig om onder woorden te brengen wat iemand voor ze betekent. Ze willen echter wel hun liefde en dankbaarheid tonen. Daarom goed om in dit geval een gebaar te maken. Bijvoorbeeld met bedankt bloemen. Bloemen zijn al van oudsher hét cadeau om waardering te tonen. Eigenlijk kunnen bloemen altijd. Om excuses te maken, gewoon zomaar, voor een verjaardag, om sterkte te wensen of dus om je liefde te tonen.

Het is een mooie manier om iemand echt te laten zien hoe dankbaar je bent, zonder dat je hier heel veel woorden aan hoeft te geven.

Schrijf een brief

Oh, wat is het soms toch lastig om de juiste woorden te vinden. Zeker tijdens een gesprek. Ken je dat? Dat je thuiskomt na een gesprek en dán pas bedenkt wat je eigenlijk had moeten zeggen? Dan ben je zeker niet de enige.

Wel lastig. Zeker als je enorm de drang voelt om hem of haar te vertellen hoe dankbaar je bent. Het kan helpen om de rust op te zoeken en woorden op papier te zetten. Het is vaak gemakkelijker om gevoelens te delen als je deze kunt opschrijven. Ook omdat je hier langer de tijd voor kunt nemen en niet wordt overrompeld door de ander.

Probeer echt vanuit je hart te schrijven. Wat maakt jou op dit moment zo dankbaar? Wat heeft deze persoon echt voor jou betekent? Je kunt deze brief combineren met een kleinigheidje, maar op zichzelf is dit al een heel mooi cadeau.  

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De lekkerste vegetarische Mexicaanse gerechten maak je zo!

Volgende

De lekkerste soepen maak je nu snel en eenvoudig

Laatste van Blog

withemes on instagram