Samsung A-serie of S-serie: wat moet je weten?

De zoektocht naar een goede smartphone is tegenwoordig niet gemakkelijker meer, juist door de enorme hoeveelheid opties. Twee series van het merk Samsung krijgen heel wat aandacht en zijn erg populair: de Samsung S serie en de Samsung A serie.

De Samsung S serie is duurder, maar pakt uit met een breed scala aan functies en een sterke, duurzame batterij. Veel van deze troeven krijg je niet bij een Samsung A model, maar je bent er dan ook wel minder geld aan kwijt. Hier gaan we dieper in op de belangrijkste verschillen tussen de Samsung A-serie en de Samsung S-serie.

Hoe zit het met de prijs?

De kostprijs van je nieuwe smartphone is een van de eerste zaken waar je op let. Aangezien de A-serie van Samsung minder kwaliteitsvol is, betaal je er ook heel wat minder voor dan voor een Samsung S: van 200 tot 400 euro, afhankelijk van welk model je kiest.

Wil je een Samsung S kopen of cadeau doen? Dan loopt het prijskaartje al snel op tot 1000 euro. Je krijgt er heel wat voor in de plaats, maar je budget moet het natuurlijk wel toelaten om zo'n grote investering te doen.

Houd er rekening mee dat de prijs van je smartphone vastligt, maar dat je wel heel wat kunt besparen op de lange termijn als je een goed abonnement kiest. Zoek een abonnement op basis van je benodigde hoeveelheid MB's en je gewenste contract en je doet je portemonnee ongetwijfeld een plezier.

Specificaties

1. Samsung S serie: smartphones van de hoogste klasse

Tot de S-serie van Samsung behoren topklasse smartphones, waarvan er elk jaar nieuwe verschijnen. De S23 is momenteel de laatste, maar je kan jaarlijks ook altijd een Plus-versie verkrijgen van nieuw ontwikkelde smartphones.

De belangrijkste kenmerken:

  • Luxueus ontwerp
  • Perfect voor intensief gebruik
  • Scherpe foto's en ver zoomen
  • Snel en draadloos opladen

Misschien wel de sterkste troef van deze S-serie? De geavanceerde camera, waarmee je 's nachts en overdag haarscherpe foto's maakt en video's in 8K-kwaliteit opneemt. Daarbij gaat de batterij van de meeste S-modellen een hele dag mee en kan je ze in minder dan een uur snelladen op 25 watt.

2. Samsung A serie: instappers voor het gemiddelde budget

De A-serie van Samsung omvat heel wat instapmodellen van de middenklasse, waarvan de kwaliteit is weergegeven door het getal achter de letter A. Er verschijnen ook bij deze serie jaarlijks nieuwe modellen.

De belangrijkste kenmerken:

  • Perfect voor dagelijks gebruik
  • Goede foto's en video's
  • Opladen met een kabel
  • Een grote batterij

Overdag maak je met de Samsung Galaxy A-modellen prachtige foto's, maar 's nachts is de kwaliteit wat minder. Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij van dit model wel meer dan een dag mee. Opladen gebeurt op 15 watt en duurt nooit langer dan 100 minuten. Bij de nieuwere modellen met een nummer boven de 50 gebeurt het opladen op 25 watt in ongeveer een uur.

Conclusie

De Samsung S serie is een stuk nieuwer, sterker en duurzamer dan de Samsung A serie, maar dat vertaalt zich natuurlijk ook in een hoger prijskaartje. Met een S-model ben je zeker van een uitstekende camera, een korte oplaadtijd en een luxueus design. Een Samsung A heeft een relatief lange batterijduur en maakt goede foto's, zeker als je het afweegt tegen de prijs die je voor zo'n model betaalt.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Vier bedrijven die een positieve impact maken door maatschappelijk verantwoord ondernemen

Volgende

5 tekenen dat jij en je partner relatiecoaching nodig hebben

Laatste van Blog

withemes on instagram