/

Vier bedrijven die een positieve impact maken door maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tegenwoordig is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen trends meer. Het is een belangrijk aspect van ondernemen geworden. Steeds meer bedrijven begrijpen dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn om winst te maken, maar dat ze ook verantwoordelijk zijn voor de impact die ze hebben op de wereld en het milieu. In dit blog delen we verhalen van bedrijven die zich bezighouden met verantwoord ondernemen en hoe dit zich uit tot een positieve impact op de wereld en om hen heen.

Het verhaal van Wallbox

Elektrisch rijden en laadpalen, dat is waar het bedrijf Wallbox zich mee bezig houdt. Wallbox is een bedrijf dat een sterke toewijding heeft aan duurzaamheid. Dit bedrijf begrijpt dat de overgang naar elektrisch rijden essentieel is om de CO2-uitstoot te verminderen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve laadpalen zoals de laadpaal wallbox pulsar plus om zo elektrische voertuigen gemakkelijker te kunnen opladen en de groei van elektrische voertuigen te ondersteunen.

Duurzame mode

In de wereld van mode kunnen bedrijven ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Kijk bijvoorbeeld naar Patagonia. Dit outdoor kledingmerk gaat veel verder dan het maken van winst en zet zich volledig in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Ze hergebruiken hun producten en ondersteunen diverse milieubewegingen. Ook dragen ze bij aan diverse manieren van duurzame productie. Ze hebben dus niet alleen een label geplakt op duurzame mode, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de planeet. Mode en duurzaamheid kunnen dus goed samen.

Groenere energie

Een bekend bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt is ESTG. Dit bedrijf is distributeur van duurzame energieproducten. Alles draait binnen dit bedrijf om positieve energie. Het bedrijf ondersteunt professionals bij duurzame producten waarbij ze zorgen voor de juiste producten voor de juiste prijs. Ze verkopen producten zoals zonnepanelen die worden gemonteerd met Flatfix Fusion systemen, omvormers en thuisbatterijen. Door het correct afleveren op de afgesproken tijdstippen werken ze aan een duurzamere wereld.

Innovatie binnen voedsel

Binnen de voedselproductie kan je ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Beyond Meat is een bedrijf dat zich richt op het creëren van alternatieven voor dierlijke eiwitten. Op deze manier willen ze hun ecologische voetafdruk binnen de voedselindustrie verminderen en dragen ze bij aan een duurzamere toekomst. Hun plantaardige producten zijn dus niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor de planeet.

Duurzame innovatie

Een van de grootste consumentengoederenbedrijven ter wereld is Unilever. Dit bedrijf legt de lat. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid in alles wat ze doen. Het bedrijf zet zich in voor een duurzamere wereld door te zorgen voor verantwoorde productie, maar komt ook met initiatieven die problemen zoals armoede en milieuvervuiling aanpakken. Hiermee hebben ze een wereldwijde positieve invloed. Ze leveren dus niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar maken impact op de wereld. Houd jij al rekening met duurzaamheid of kan je hier nog wat aan verbeteren?

Vorige

Hoe kies je de juiste fiets uit?

Volgende

Samsung A-serie of S-serie: wat moet je weten?

Laatste van Blog

withemes on instagram