/

5 tekenen dat jij en je partner relatiecoaching nodig hebben

Relaties tussen twee (of meer) personen kunnen enorm vervulend zijn, maar iedere relatie brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. En dit is volkomen normaal. De meeste uitdagingen of moeilijke tijden kunnen jullie achter je laten door middel van de juiste communicatie en samenwerking, maar sommige problemen kunnen zodanig escaleren dat professionele hulp nodig is. Dit is niet iets waar je je voor hoeft te schamen! In dit artikel bespreken we de vijf tekenen dat jij en je partner relatiecoaching nodig hebben. 

Nummer 1: Constante conflicten

Als jij en je partner voortdurend ruzie maken of naar elkaar schreeuwen over kleine kwesties of over problemen waar jullie voorheen makkelijk over konden praten, is dit een teken dat jullie professionele hulp nodig hebben. Een relatiecoach zal jullie helpen om de communicatie te verbeteren en conflictoplossend te denken. 

Nummer 2: Slechte communicatie

Een tweede teken om hulp in te schakelen is als jullie niet meer met elkaar kunnen praten. Als belangrijke gesprekken worden vermeden, of als jullie geheimen voor elkaar hebben, kan een relatiecoach helpen om de communicatie te herstellen. Slechte communicatie gaat trouwens niet enkel om wat er wel of niet gezegd wordt, maar ook over hoe jullie naar elkaar luisteren en op elkaar reageren. 

Nummer 3: Gebrek aan intimiteit

Is er sprake van een gebrek aan romantische verbondenheid, emotionele intimiteit of fysieke aanraking? Dan kan dit wijzen op problemen in de relatie. Een relatiecoach of seksuoloog kan jullie helpen om aan deze problemen te werken. Waar zit de oorzaak en hoe zorgen jullie er gezamenlijk voor dat de toekomst er rooskleuriger uit zal zien?

Nummer 4: Sprake van ontrouw

Ben jij vreemdgegaan of heeft je partner jouw vertrouwen gebroken, maar willen jullie beiden graag verder in de relatie? Dan is het aan te raden om jullie relatie en uiteraard het vertrouwen te herstellen met de hulp van een professional van buitenaf. Deze biedt hulp zonder enige vooroordelen.

Nummer 5: Familieproblemen

Is er sprake van een conflict met de schoonfamilie? Hebben jullie moeite met het opvoeden van de kinderen? Zijn er ex-partners die nog steeds verbonden zijn aan de familie? Dit kan problemen in de relatie veroorzaken. Het is lastig om hier met familie over te praten, vooral wanneer zij onderdeel uitmaken van het probleem. Een relatietherapeut kan jullie helpen!

 Het inschakelen van professionele hulp is zeker niets om je voor te schamen. Integendeel zelfs! Jij en je partner laten zien dat jullie bereid zijn om te werken aan de relatie om zo weer het mooie in elkaar te zien. Relatiecoaching kan de eerste stap zijn naar een positieve toekomst! 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Samsung A-serie of S-serie: wat moet je weten?

Volgende

Alles over de verschillende materialen van golfplaten: welke is het beste voor jou? 

Laatste van Blog

withemes on instagram