Nachtkleding voor een goede nachtrust: tips voor de perfecte keuze

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen voor de mens. Als je een nacht slecht hebt geslapen, ervaar je zelf hoe belangrijk goed slapen is. Je merkt dat je wat prikkelbaarder, minder energiek en gewoon veel minder gelukkig bent als je een rotnacht achter de rug hebt. En zoals het geldt voor heel veel dingen, waardeer je een goede nachtrust pas als je het niet hebt. Dan pas ga je alles doen om lekker te kunnen slapen. Om echt goed te kunnen slapen moet je aan veel dingen denken. Je bed moet lekker liggen, je hebt een goed kussen nodig, er moet genoeg frisse lucht zijn, je wilt geen harde geluiden, het moet zeker niet te warm zijn, maar ook niet te koud. Het is nogal wat. En dan hebben we het nog niet over de perfecte pyjama dames!

De perfecte nachtkleding voor de perfecte nachtrust

Een heerlijke comfortabele pyjama is een absolute must om lekker te kunnen slapen. Een oncomfortabele outfit is al vreselijk overdag, maar als je ‘s nachts lekker wil gaan slapen wil je absoluut iets aan wat lekker zit. Je wilt een comfortabele outfit die je voldoende bewegingsvrijheid geeft en nergens te strak zit. Je moet je er prettig in voelen en je moet zeker niet wakker worden omdat je pyjama je irriteert. Je wilt ook een stofje dat fijn is in alle temperaturen. Katoen is bijvoorbeeld heel fijn. Niet te warm in de zomer en ook niet te koud in de winter. Verder is zijde, bamboe en wol ook heel fijn voor nachtkleding. Wol is bijvoorbeeld perfect als het echt koud wordt. En zijde is perfect voor de hitte van de zomer. Voor speciale gelegenheden wil je misschien liever mooie lingerie aan. 

Tips voor een goede nachtrust

Naast een comfortabele pyjama zijn er nog andere dingen die heel belangrijk zijn om lekker te kunnen slapen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn klimaat in de slaapkamer met genoeg frisse lucht. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren hou je van een donkere kamer of van natuurlijk licht. In het algemeen is een donkere kamer beter om goed te slapen. Probeer ook je telefoon weg te leggen voordat je naar bed gaat. Het blauwe licht van je telefoon of laptop is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Pak er liever een goed boek bij, de perfecte manier om even volledig af te schakelen voor je je bed instapt. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Tips om te besparen op abonnementen waar je niet zonder kunt

Volgende

Hoe ga je als campingeigenaar mee met de tijd?

Laatste van Blog

withemes on instagram