Tips om te besparen op abonnementen waar je niet zonder kunt

Dat alles de laatste paar jaren flink in prijs is gestegen, dat merken we wel in onze portemonnee. Een goed moment om eens te kijken op welke abonnementen we wat geld kunnen besparen. Want de kans is groot dat dat mogelijk is. De prijzen van je basis abonnementen verlagen, zonder in te leveren op kwaliteit? We geven tips!

Besparen op internet

Internet behoort tegenwoordig tot de basisbehoeften en een abonnement daarop hoort er dus gewoon bij. Maar juist dit is iets waarop je grote kans nog flink wat kunt besparen. Zit je momenteel niet gebonden aan een vast contract? Dan is het slim om de prijzen van abonnementen te vergelijken.

Zo zie je dat KPN internet regelmatig een welkomtactie biedt van 50% korting in het eerste half jaar van je abonnement, of je nu voor 100Mb of glasvezel kiest. Ook andere providers, zoals Ziggo en Online.nl, hebben regelmatig een mooie deal voor je klaarstaan. Vergelijk de actuele prijzen van KPN internet en andere aanbieders via een postcodecheck en spot de beste deals met welkomstacties.

Besparen op televisie

Kijk je nog veel reguliere televisie of eigenlijk niet meer? In dat laatste geval kun je er het beste voor zorgen dat dit niet meer opgenomen zit in je internetpakket. Wat je verder nog kunt doen? Maak als alternatief gebruik van de gratis apps van zenders, zoals RTL XL, NPO Start en KIJK. Zo hoef je het aanbod niet te missen, maar bespaar je wel geld.

Daarnaast bieden tal van streamingsdiensten een gratis proefperiode aan, zodat je een geruime tijd van gratis aanbod kunt genieten. Wissel die diensten af en zet je abo tijdelijk on hold als je een serie volgt via een andere dienst. Zo ben je hier het minste geld aan kwijt.

Besparen op vast bellen en mobiel

Je kunt een smartphone + abonnement aanschaffen, maar op een gegeven moment, vaak na twee jaar, loopt je abonnement af. Je kunt dan kiezen voor een nieuwe telefoon, maar financieel gezien is het een betere keuze om over te stappen naar sim only.

Dat kan overigens in eerste instantie ook al voordeliger zijn, dus telefoon los kopen en dan een los abonnement aanschaffen. Een kwestie van vergelijken op het moment dat het zover is. Ook hier is het weer slim om verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Je kunt hier eenvoudig sim only vergelijken. Vul je wensen in en spot de beste aanbiedingen.

Besparen op energie

Ook de energierekening neemt een flinke hap uit ons budget. En in de kou gaan zitten heeft bij de meeste mensen niet de voorkeur. Ook hier zou je kunnen kijken of overstappen naar een andere aanbieder een goede optie is. Maar je kunt nog veel meer doen!

We hebben nog een aantal tips voor je klaargezet waarmee je je huis kunt verduurzamen met weinig budget. Voorbeeld is het vervangen van je lampen door LED, waarmee je op termijn veel energie bespaart. Ook isoleren met tochtstrippen is een laagdrempelige optie. Zo draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Energiekosten uitgelegd: hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Volgende

Nachtkleding voor een goede nachtrust: tips voor de perfecte keuze

Laatste van Blog

withemes on instagram