Hoe ga je als campingeigenaar mee met de tijd?

Ben je campingeigenaar of parkmanager en wil je mee met de moderne tijd? Dat is goed mogelijk! Kamperen is namelijk hot en happening, zeker als je een moderne camping inricht. Door de juiste keuzes te maken, trek je een jongere doelgroep. Dit zijn onze tips.

Luxe tenten

Steeds meer mensen willen wat meer luxe bij het kamperen. Het zogenoemde glamping is in opkomst, afkomstig van het Engelse ‘glamour camping’. Geen simpel tentje meer, maar een grotere tent die van alle gemakken is voorzien. Daarom is een glamping tent kopen een ideale keuze, om je klanten meer luxe te kunnen bieden. Zo’n tent is van hoogwaardige materialen gemaakt en gaat dus ook een tijd mee. Je gasten ervaren zo wel het echte buitengevoel, maar overnachten daarbij in een stevige, robuuste tent. Het is een belangrijke trend om in mee te gaan, als je je camping wilt moderniseren.

Veel keuze

De moderne kampeerder houdt ervan om genoeg keuze te hebben. Zo kan de vakantie helemaal naar wens worden ingericht. Bied verschillende opties aan, wat betreft de plaatsen die je verhuurt. Camperplaatsen, tentplaatsen en plaatsen voor luxe tenten zoals een glamping tent – maak allerlei soorten overnachtingen mogelijk. Ook een safaritent kopen is een goede toevoeging, waarmee je tevens een stuk comfort aan je gasten biedt. Dit is een tent met een hoge levensduur, zodat je de investering terugverdient. Natuurlijk kun je voor de verhuur van de luxere tenten ook een hogere prijs vragen: steeds meer mensen zijn bereid om deze prijs te betalen op een camping.

Complete ervaring

Bij een luxe tent past ook een completere ervaring. Wellicht is het een idee om een ontbijtservice aan te bieden aan je klanten. Van enkel wat verse broodjes tot een uitgebreid ontbijt inclusief koffie, sap en fruit: ga na wat er haalbaar is. Je neemt je campinggasten zo nog meer werk uit handen, wat tegenwoordig zeker vaak een vraag is. Of kies voor een campingwinkeltje op het terrein waarin je een modern assortiment aanbiedt: zo’n winkeltje kan natuurlijk best met de tijd mee gaan.

Vermaak en activiteiten

Denk erover na om een activiteitenprogramma op te stellen voor de camping. Dit kan namelijk zeker mensen trekken! Hoewel de een op zoek is naar een stille camping, vindt de ander het juist leuk om wat te doen te hebben tijdens het verblijf. Zeker jongeren en jonge gezinnen hebben hier behoefte aan. Wil je deze doelgroep bereiken met de camping? Zorg dan voor vermaak. Denk aan livemuziek, theatervoorstellingen of zelfs een klein festivalprogramma. Zet wat food kraampjes neer op het terrein, met verrassend eten. Of organiseer klasjes, van yoga tot mountainbiken. Je kunt massages aanbieden, zodat men helemaal tot rust komt tijdens het verblijf. Er is genoeg om uit te kiezen. Activiteiten organiseren zorgt natuurlijk voor een grotere kostenpost, maar het kan er zeker voor zorgen dat je camping beter wordt bezocht. Probeer het in ieder geval eens een vakantieperiode uit, om te zien of het in de smaak valt. Het is een mooie manier om nieuwe klanten te vinden én om bestaande klanten meer aan je camping te binden.

Goede marketing

Tot slot: zet in op goede marketing. Maak een overzichtelijke website en zorg voor aanwezigheid op social media. Dit is bijvoorbeeld een ideale plek om de activiteiten te delen, die de komende periode op de planning staan. Na verloop van tijd kun je een goed bereik opbouwen, wat steeds meer nieuwe klanten naar de camping trekt. Maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken – of de hulp voor inschakelen van een marketing professional.

Er zijn veel manieren om als campingeigenaar met de tijd mee te gaan. Overweeg of het de investering waard is. Je camping krijgt zo in ieder geval een hele nieuwe, moderne uitstraling: dit trekt al gauw weer ander publiek. Een mooi uitgangspunt!

Vorige

Nachtkleding voor een goede nachtrust: tips voor de perfecte keuze

Volgende

De grootste uitdagingen binnen het stadsverkeer

Laatste van Blog

withemes on instagram