De leukste tuin voor kinderen en hoe je dat makkelijk voor elkaar krijgt

Een leuke tuin is voor kinderen natuurlijk heel wat anders dan voor volwassenen, maar er zijn gelukkig ook makkelijke oplossingen voor een leuke tuin.

Trampolines

Een trampoline is een van de leukste dingen voor een kind. Het is ook niet alleen goed voor plezier, maar ook voor een heleboel beweging. Vanuit je eigen kindertijd weet je misschien nog wel dat trampolines altijd enorm populair waren. Een vriendje of vriendinnetje met een mooie trampoline in de tuin won het altijd van alle andere spelletjes. Samen op het wiebelige doek, zo hoog mogelijk komen of gave trucjes oefenen. Met een trampoline doe je een kind altijd een plezier. Ze zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Van kleintjes tot grote hoge trampolines met een net eromheen. Maar ook de grote trampolines kunnen veilig geplaatst worden door ze bijvoorbeeld in te graven in de grond. Zo stap je er direct op, spring je als het ware eens tukje de grond in en word je door de trampoline een stuk de lucht in gegooid, maar een stuk dichter bij de grond.  

Groot grasveld

Een groot stuk gras en een levendige fantasie is meestal wel genoeg voor de meeste kinderen. Heb je nog geen gras en zou je dat wel willen? Je hoeft niet eerst lang te wachten tot er echt gras bij jou kan groeien. Je kan tegenwoordig grasmatten kopen die je op dezelfde manier uitlegt als kunstgras, maar dan is het echt gras dat zich langzaam zal hechten aan de grond. Binnen een aantal weken kan je erop lopen en spelen. Heb je kleine kinderen? Dan is gras altijd een fijne basis voor in de tuin, maar ook met een kleine zandbak erbij, kan je uren genieten van de zon samen met je kinderen.

Schommels

Eigenlijk zijn alle soorten rekken waarop geklommen kan worden leuk, maar schommels hebben nog net wat extra’s. Je kan er zowel mee schommelen als op klimmen. Voor de gymnastiekfans zijn er bijvoorbeeld ook ringen te koop die je kan bevestigen aan het schommelrek. Zo kan je afwisselen tussen schommelen en ringoefeningen. Je weet vast zelf nog wel hoe leuk en simpel vermaak een schommel was. Daarnaast kan je een schommel vaak makkelijk bevestigen. Een rek zet je zo in de tuin, maar een schommel kan je ook aan een flinke balk ophangen die overdwars in de tuin staat. Of heb je een grote boom in de tuin met een sterke tak? Dan bevestig je daar met al het gemak een schommel aan. Ga voor een mooi zitvlak of bijvoorbeeld voor een oude autoband om de schommel een authentiek gevoel te geven.

Zwembad

Natuurlijk is een zwembad niet in elke tuin een mogelijkheid. Je moet er een flink stuk grond voor hebben en natuurlijk kost het ook behoorlijk wat om een zwembad aan te leggen. Mocht je er echter wel geld en ruimte voor hebben, dan is het niet alleen leuk voor je kinderen, maar je kan er zelf ook enorm van genieten. Toch kan je er ook voor kiezen om niet een zwembad in te graven, maar er eentje in de tuin neer te zetten. Het zal dan een klein zwembad zijn, maar genoeg voor plezier en verkoeling. Een zwembad is voor altijd leuk en zo veel werk aan onderhoud ben je ook niet kwijt. Voornamelijk zal je blaadjes eruit moeten halen, maar ook dat valt te overzien. Of je dekt het zwembad af met een groot zeil, dan heb je er helemaal geen last van.

Vorige

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer

Volgende

Een Refurbished PC – wat is het eigenlijk?

Laatste van Blog

withemes on instagram