De gezondheidsvoordelen van Cranberry sap

Last Updated on: 14th november 2022, 01:08 pm

Gezond leven is natuurlijk van cruciaal belang als je oud wilt worden. Naast sporten en genoeg slaap is het van belang om je dieet eens goed onder de loep te nemen. Zo zijn er verschillende dingen die je toe kunt voegen aan je dieet om het naar een volgend niveau te tillen. Eén van de beste drankjes voor in een gezond dieet is nog altijd Cranberry sap. Ben je benieuwd wat Cranberry sap nu zo gezond maakt? Lees dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste info eenvoudig op een rijtje te zetten!

Goed tegen een blaasontsteking

Heb je vaak last van een blaasontsteking dan is het sap van de cranberry de ideale oplossing. Dezee bessen bevatten proanthocyanidinen. Dit is een speciale stof die vaak in planten voorkomt. Door de wetenschap wordt aangenomen dat deze stoffen kunnen helpen bij het voorkomen van ontstekingen in de blaas. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de stof kan voorkomen dat bacteriën zich hechten aan de bekleding van de urinewegen. Als bacteriën niet kunnen groeien en zich verspreiden, kan een infectie zich niet ontwikkelen. Hoewel er nog wel wat meer onderzoek nodig is lijkt de cranberry dus wel een wondermiddel te zijn.

Wellicht goed voor je hart

Een ander voordeel is dat cranberry een positieve invloed op het hart lijkt te hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt op verschillende manieren. Op de eerste plaats kan het helpen om cholesterol uit hun lichaam te verliezen. Cholesterol kan op de lange termijn zorgen voor hartziekten. Verder blijkt dat het drinken van cranberry sap mensen helpt bij het ontstoppen van hun slagaders die vol zitten met lipiden. Zijn er binnen je familie mensen die last hebben van hartziektes dan kan het geen kwaad om eens wat vaker cranberry sap te drinken.

Minder snel verkouden

Dankzij de vitamine C in Cranberry sap krijgt het immuunsysteem de boost die het nodig heeft om goed te functioneren. Dit maakt het dan ook een handige manier om de meest vervelende symptomen van een verkoudheid of griep te verminderen. Vergeet alleen niet dat Cranberry sap verkoudheid en griep niet kan voorkomen. Het verzacht alleen de symptomen. Toch komt dit erg van pas als je normaal gesproken hoestend en snotterend in je bed ligt.

Drink jij voortaan ook Cranberry sap?

Zoals je wel hebt kunnen zien zijn er meer dan genoeg redenen om eens wat vaker Cranberry sap te drinken. Door de vele voordelen is het echt een goede toevoeging voor je dieet. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer gezonde dingen te vinden die bijdragen aan een zo fit mogelijk lichaam. Mocht je hier meer te weten over komen dan heb je geluk. Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er hier op de site nog meer artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten lezen!

Vorige

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer

Volgende

Een Refurbished PC – wat is het eigenlijk?

Laatste van Blog

withemes on instagram