ZZP’ers opgelet: zo bespaar je op je zakelijke internetkosten!

Bereikbaarheid is als ondernemer een groot goed. Je weet als zzp’er als geen ander hoe belangrijk een stabiele internetverbinding is. Niet alleen om je werk goed te kunnen doen, maar ook om in contact te staan met je klanten. Tegelijkertijd levert het ook een flinke kostenpost op. Als je altijd over goed internet wil beschikken, zal je hier ook voor moeten betalen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen op je zakelijke internetkosten.

Merk jij dat de kosten voor het internet maandelijks flink oplopen? En kan je wel wat hulp gebruiken om hierop te besparen? Lees dan snel verder en ontdek enkele handige bespaartips.

Stap over naar zakelijk internet

Maak je nu nog gebruik van een particulier abonnement? Dan is het zeker de moeite waard om over te stappen naar bedrijfsinternet. Toch zijn de meeste zzp’ers hier een beetje terughoudend in. Met name doordat de tarieven op het eerste gezicht veel hoger lijken te zijn. Dit maakt het minder aantrekkelijk om voor een zakelijk abonnement te kiezen.

Het is echter wel verstandig om verder te kijken dan enkel de prijs. Onder de streep kun je met zakelijk internet namelijk veel goedkoper uit zijn. Dit komt doordat de Belastingdienst erg streng is op gemengde kosten. Als jij als zzp’er het internet zowel zakelijk als privé gebruikt, is het voor hen lastig om de kosten te onderscheiden en te bepalen welke aftrekbaar zijn. Dit maakt dat je uiteindelijk een minder groot financieel voordeel hebt. Kies je echter voor zakelijk internet? Dan zijn alle kosten aftrekbaar. Hierdoor ben je onder de streep uiteindelijk goedkoper uit.

Wist je dat je als zzp’er ook vaak korting kunt krijgen op zakelijk internet? Het is zeker de moeite waard om hier naar te vragen.

Kies voor een abonnement dat bij jou past

Op het gebied van zakelijk internet zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om voor een abonnement te kiezen dat bij jou past. Gebruik je het internet voornamelijk zakelijk, maar heb je geen behoefte aan allerlei extra’s? Dan hoef je ook niet een al te uitgebreid abonnement af te sluiten. Als je voor een simpel abonnement kiest, kan je hier flink wat geld mee besparen.

Vergelijken loont

Er zijn tegenwoordig heel veel providers die zakelijke internetabonnementen aanbieden. Dit levert jou als consument heel veel voordeel op. Juist door het grote aanbod, concurreren deze providers ook enorm hard met elkaar. Dat betekent dat vergelijken in dit geval echt loont. Dit betekent natuurlijk niet dat je bij iedereen vrijblijvend een offerte op hoeft te vragen. Dat zou ongelooflijk veel tijd kosten. Er zijn online echter wel tal van vergelijkers te vinden, waarmee je op basis van enkele persoonlijke gegevens direct ziet wat voor jou de voordeligste optie is. Door te vergelijken, bespaar je eenvoudig tientallen euro’s per maand. Het is dus zeker de moeite waard om hier wat extra aandacht aan te besteden.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Wil je fit worden? Doe dan aan krachttraining!

Volgende

Geld besparen in een wereld van stijgende kosten

Laatste van Blog

withemes on instagram