/

Geld besparen in een wereld van stijgende kosten

Het wordt er heden ten dage allemaal niet goedkoper op. Het lijkt wel of we aan het einde van de maand steeds minder geld overhouden, terwijl we dezelfde dingen kopen als een jaar geleden. Vervelend, maar gelukkig zijn er nog wel genoeg manieren om geld te besparen!

Geld besparen in een wereld van stijgende kosten

Ken je dat gevoel? Je loopt na afloop van het boodschappen doen de supermarkt uit en vraagt jezelf af hoe het allemaal zo duur is geworden. Of je kijkt aan het einde van de maand op je rekening en ziet hier minder geld staan dan je had verwacht. Het is een feit: de prijzen blijven stijgen en er is weinig wat wij daar aan kunnen doen. Of toch wel?

Slim boodschappen doen

Boodschappen doen is een van de grootste kostenposten in het dagelijks leven. Maar als jij ervoor kiest om slim je boodschappen te doen, dan kan je hier behoorlijk wat geld mee besparen. Je moet dan wel een aantal tips in de gaten houden. Maak bijvoorbeeld altijd een boodschappenlijstje voordat je naar de winkel gaat. Zo voorkom je dat je dingen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Maak daarnaast gebruik van kortingsbonnen, aanbiedingen en speciale acties. Overweeg ook om producten in grotere hoeveelheden te kopen, aangezien dit over het algemeen gemiddeld goedkoper is.

Vergelijk internet- en TV-abonnementen

Geld besparen kan je ook doen door middel van internet en tv vergelijken. Het is leuk om allemaal pakketten en het snelste internet te hebben, maar heb je dat eigenlijk allemaal wel echt nodig? Met een goede vergelijkingswebsite zie je in één oogopslag welke provider het beste op jouw wensen aansluit, tegen de laagste prijs. Maak jij eigenlijk geen gebruik van live televisie? Dan is het ook mogelijk om alleen internet abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit is ook weer een besparing die jaarlijks behoorlijk aan kan tellen.

Energiebesparende maatregelen

Je energiekosten zijn een flink deel van je maandelijkse uitgaven. Kies ervoor om te verduurzamen en energiebesparende maatregelen uit te voeren en je zal zien dat deze kosten behoorlijk omlaag gebracht kunnen worden. Dingen waar je hierbij aan kunt denken zijn onder andere het uitschakelen van elektrische apparaten als je deze niet aan het gebruiken bent, het installeren van speciale, energiezuinige verlichting, maar ook het verbeteren van de isolatie in je huis. Vaak gaat het hier om hele simpele methodes, die toch een mooie bijdrage leveren aan het zuiniger maken van je huis.

Denk eens aan minimalisme

Minimalisme is een levensstijl die steeds populairder wordt, waarbij mensen er bewust voor kiezen om minder spullen te hebben. Door ook de keuze te maken voor kwaliteit boven kwantiteit, bespaar je geld. Daarnaast maak je ook meer ruimte vrij en houd je meer tijd over. Het is eigenlijk heel simpel: bij elke aankoop die je doet vraag jij jezelf af of je deze echt nodig hebt of niet. Voegt wat jij wil kopen wel waarde toe aan je leven? Zo niet, gewoon in de winkel laten liggen en geld besparen!

Door het maken van slimme keuzes kan jij behoorlijk wat besparen op je maandelijkse kosten. Door bewust en duurzaam om te gaan met je geld zorg je voor een financieel krachtiger toekomst.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

ZZP’ers opgelet: zo bespaar je op je zakelijke internetkosten!

Volgende

Uit deze componenten bestaat de meterkast in huis

Laatste van Blog

withemes on instagram