Zo ga je uitglijgevaar goed tegen: vier tips

Is er een regenachtige dag, een sneeuwbui of veel ijzel voorspeld? Grote kans dat je je gelijk zorgen maakt over hoe je veilig naar kantoor komt. Onderweg is er gelukkig gestrooid, maar op kantoor is het nog behoorlijk glad. Helaas is hier geen rekening gehouden met deze gladde dagen. Daarom kun je dit het beste zo snel mogelijk doen. Installeer bijvoorbeeld trapneuzen of gebruik, waar mogelijk, een antislip coating. Lees snel verder en ontdek hoe je uitglijgevaar tegengaat in en rondom elk pand! 

Bescherm de trappen

Een belangrijke plek om goed te beschermen is de trap, of dit nou een brede trap is of met smalle treden in het trappenhuis. Traptreden gaan na een tijd slijten en worden dan een stuk gladder. Wanneer het regent, is het hier ook een stuk gevaarlijker. Installeer daarom trapneuzen. Dit zijn profielen van kunststof, aluminium of messing. Deze gaan het slijten van de trap tegen. Door de antislipinlage ga je ook uitglijden tegen. Plaats ze dus zo snel mogelijk!

Gebruik antislip coating waar mogelijk

Dé uitvinding voor het tegengaan van uitglijden is een antislip coating. Dit is een laag dat je over een ondergrond heen plaatst. Dit werkt goed binnen in de galerij of op de trappen. Daarnaast werkt het ook goed buiten rondom het pand. Vooral houten ondergronden, zoals vlonders, worden door natte dagen erg glad. De combinatie van vuil en regenwater maken dit een gevaarlijke plek. Met een antislip coating van Storax.nl ben je dit probleem kwijt. Zo maak je elke ruimte meteen een stukje veiliger. 

Speel in op nat en glad weer

Ook is het goed om in te spelen op nat en glad weer. Houd het weerbericht goed in de gaten. Wordt er ijzel of sneeuw verwacht? Schaf dan strooizout aan en wees er snel bij. Als je er geen rekening mee houdt, zie je op natte dagen een hoop vuil en nattigheid door het pand. Zorg daarom voor voldoende droogloopmatten bij elke ingang. Zo ga je de verspreiding van vocht en vuil goed tegen. Dan kan niemand hier over uitglijden.

Zoals je ziet, kun je je goed voorbereiden op regenachtige en gladde dagen. Door de juiste producten te installeren, maak je een pand een stuk veiliger. Bescherm de traptreden dus met trapneuzen en gebruik een antislip coating op een gladde ondergrond. Wie goed inspeelt op nat weer gaat een hoop vervelende gevolgen tegen! 

Vorige

5 Tips bij lactose-intolerantie

Volgende

Ondernemer worden: wat zijn de voordelen?

Laatste van Blog

withemes on instagram