Ondernemer worden: wat zijn de voordelen?

Je kunt je carrière op veel manieren invullen. Werk je bijvoorbeeld in loondienst of past het beter bij jou om een eigen bedrijf te starten? Natuurlijk komen alle opties met verschillende voor- en nadelen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van het ondernemerschap. Wat zijn redenen om een eigen onderneming te starten?

Eigen baas

Veel ondernemers noemen het als voordeel: eigen baas zijn. Je hoeft geen verantwoordelijkheid af te leggen en kunt je eigen koers varen in je carrière. Maar let wel: dit moet je dus wel liggen. Je moet het durven, al is dat uiteraard ook iets waarin je groeit. Neem zelf al die belangrijke beslissingen, naar jouw inzicht. Je hebt de controle over de visie, missie en strategie van je bedrijf. Dat niet alleen, je bent voor alle onderdelen verantwoordelijk. Denk ook aan de inrichting van je kantoor, je marketing en je vervoer. Met full operational lease XLLease.com rijd je in een mooie auto, naar al je afspraken toe. Op die manier kun je over alle bedrijfsaspecten nadenken, en deze invullen naar jouw wens.

Vrijheid

Dat je eigen baas bent, geeft je ook meer vrijheid. Je mag immers helemaal zelf bepalen hoe je je bedrijf en taken invult. Veel ondernemers hebben een creatieve geest en bruisen van de ideeën. Die ideeën kun je eindelijk tot uiting brengen, als je een eigen onderneming start! Zeker als je er in je huidige baan tegenaan loopt dat je je creativiteit niet kwijt kunt, is deze overstap interessant. Je kunt nieuwe producten of diensten ontwikkelen: wat wil je gaan verkopen met jouw bedrijf? Of misschien ben je wel een ster in het bedenken van innovatieve oplossingen. Je weet zelf waar je kracht ligt! Het stuk vrijheid komt trouwens ook terug in praktische aspecten. Hoewel het starten en runnen van een eigen bedrijf vaak hard werken is, heb je over het algemeen meer controle over je werktijden. Past een 9-5 baan niet bij jou? Dan kun je daarvan afwijken. Zorg dan natuurlijk wel dat je gewoon goed van en naar je werkruimte kunt komen, met zakelijke occasion lease. Dat is sowieso een uitkomst, aangezien je als ondernemer al gauw vaak onderweg bent.

Financieel succes

Als je in loondienst werkt, heb je te maken met loonschalen. Na verloop van tijd is groei niet of nauwelijks meer mogelijk. Als ondernemer werkt dit anders: the sky is the limit. Daarom is het zeker mogelijk om te genieten van meer financieel succes. Let wel: hier moet je natuurlijk hard voor werken, en veel ondernemers behalen niet (alle) financiële doelen die ze voor ogen hebben. Reken jezelf dus niet zomaar rijk. Maar met een sterk concept en een nog betere uitwerking, kun je ver komen. Winsten en inkomsten gaan daarbij rechtstreeks naar jou als eigenaar.

Passie volgen

Last but not least: met je eigen onderneming kun je je passie volgen. Maak van je hobby je werk, zoals we weleens noemen. Ook dit kan een belangrijke drijfveer zijn om een onderneming te starten! Je wilt immers dat je werk je gelukkig maakt, en in loondienst is dit simpelweg niet altijd haalbaar. Je krijgt als ondernemer alle vrijheid om jouw visie te volgen. Dit stelt je in staat om te werken aan iets waar je echt in gelooft en wat je motiveert. En dat is voor veel ondernemers toch wel een droom die uitkomt, zeker als je bedrijf daarbij ook nog eens succesvol is. Ga daarbij na wat jouw doel is. Misschien wil je zoveel mogelijk winst maken. Of denk juist aan een positieve maatschappelijke impact, door banen te creëren of iets moois te doen voor de buurt. Ook dit mag jij zelf invullen als ondernemer.

Ben je nog steeds enthousiast, na het lezen van de bovenstaande tips? Grote kans dat het ondernemerschap bij je past. Vergeet daarbij niet het stukje persoonlijke groei dat je doormaakt, als je qua carrière zoveel zelf beslist. Dat kan je zeker aanspreken, ondanks de uitdagingen die het ondernemerschap ook met zich meebrengt.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Zo ga je uitglijgevaar goed tegen: vier tips

Volgende

Tips hoe jij nieuwe innovaties kunt gebruiken in jouw leven!

Laatste van Blog

withemes on instagram