Woon je net samen? Zo maken jullie samen het ultieme kersthuisje

Last Updated on: 25th juni 2020, 02:11 pm

Gelukkig is kerst de tijd van gezelligheid. Nu jullie net lekker samenwonen en kerst voor de deur staat, kan je in een mum van tijd je huisje lekker knus aankleden en samen genieten van de wintermaanden.

Sluit compromissen

Samenwonen kan natuurlijk heel spannend zijn in het begin. Alles is nieuw en loopt helemaal op rolletjes. Je wil natuurlijk niet gelijk ruzie maken over jullie kerstversiering. Gelukkig is samen een kersthuisje creëren leuker en makkelijker dan de grote aankopen voor een huis doen. De kerstboom gaat na een tijdje toch weer de deur uit, van de bank of eettafel wil je vaak iets langer genieten. Net als met het huis decoreren, gaat het bij kerstversiering ook om compromissen. Wil jij graag roze verziering en je partner versiersels van oranje, dan zal je waarschijnlijk een keus moeten maken uit die twee en zal een kleur het moeten begeven. Wie dit slim aanpakt compenseert eerder dan de partner. Op die manier heb je een extra troef achter de hand wanneer jij echt je mening wil doordrukken. Als het bijvoorbeeld om iets belangrijks gaat zoals de kerstboom.

De kerstboom

Over die grote groene vriend gesproken, dat is wel een van de belangrijkste factoren in het huis als het om kerst gaat. De kerstboom. Wat voor soort boom wil je in huis neerzetten. Moet hij ook een lekkere kerstgeur met zich meebrengen, wat voor kleuren ballen wil je in de boom ophangen? Allemaal belangrijk keuzes in de decembermaand. Je kerstboom kan de sfeer in een kamer helemaal maken. Je wil dat de kerstboom in het centrum van de kerstversiering staat. Daarom kan je het best van te voren goed bespreken wat voor soort boom jullie in huis willen hebben en wat voor kleuren er in de boom moeten komen. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens het shoppen zelf.

Lichtgordijn

Een leuke en stijlvolle manier om je huis helemaal klaar te maken voor kerst is met een lichtgordijn. Je hangt dit kerstgordijn gemakkelijk op waar je ook maar wil en het snoer met lichtjes zal elke muur omtoveren tot een gezellig kersthoekje. Met een lichtgordijn kan je dus een groot deel van een muur versieren, je kan het achter de bank hangen (als deze richting de kamer wijst) of aan de schouw bij de open haard. Je kan hem op elke plek hangen die je zelf wil. Je hoeft er ook niet gelijk drie te kopen om een heel stuk mee te pakken. Deze led lampjes lichtgordijnen zijn er in verschillende maten zoals 2 meter of 3 meter. Daar kan je aardig wat muurtjes mee versieren. Een lichtgordijn staat ook prachtig als buitenversiering. Gebruik het als gevel kerstverlichting of om het tuinhek op te vrolijken. Hoe dan ook, jullie huisje zal stralen met lichtjes en gezelligheid als je een van deze gordijnen ophangt.

Maak moodboards

Een moodboard maken is altijd een goed idee. Zoek plaatjes op van wat je mooi vindt en hoe jij je huis voor je ziet. Zo heb je ook voor jezelf helder wat voor kleuren je wil en hoe het er allemaal uit moet komen te zien. Denk hierbij ook vooruit naar bijvoorbeeld het kerstdiner. Doen jullie dat dit jaar bij jullie thuis in het nieuwe huis? Wel zo leuk dat dan je mooie kersttafel ook bij de rest van de kerstversiering past. Als je allebei een moodboard maakt, afzonderlijk van elkaar, is je smaak in zijn puurste vorm aanwezig op je bord. Zo kan je beide echt laten zien wat je mooi vindt, zonder dat je aan de houding van je partner al merkt dat hij of zij het niks vindt. Leg je moodboards naast elkaar en zoek uit wat jullie beide mooi vinden en integreer dat zo veel mogelijk in de versiering en styling van het huisje.

Licht in huis

Als je samen gaat wonen en je je huis samen inricht, zal je erachter komen dat licht ontzettend belangrijk is. De lichtinval in huis kan veel doen voor de kleuren op de muur of het meubilair. Nu het in de wintermaanden veel donker is, heb je minder natuurlijk licht om mee te werken. Dat kan je heel gemakkelijk goedmaken met gezellig lichtjes. Kerstlampjes kunnen prima in de kerstboom, maar je kan ze ook gebruiken om je huis van binnen gezelliger te maken. Je kan kiezen voor warm licht, verschillende kleuren lichtjes, een led lichtgordijn, een lamp die van kleur veranderd of kaarslicht. Het is maar net wat jij mooi vindt. Ook hoef je niet alleen in je woonkamer te blijven met feestdagen. Hang een slinger op aan de leuning van je trap, zo heb je ook direct de hal versierd. Ook buiten kan je versiering ophangen. Een lichtgevende Kerstman of een kerstgordijn van lichtjes buiten geven een leuke sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang jullie het er allebei maar mee eens zijn.

Houd het knus

Nu jullie net samenwonen wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van het nieuwe huisje en van elkaar. Kerst is dan ook een perfect moment om te gaan samenwonen. Alles ziet er gezellig en feestelijk uit. Dat helpt de romance vast verder op gang. Houd de inrichting en de versieringen in huis daarom lekker knus. Zeker in de koude wintermaanden wil je vaker dichtbij elkaar zitten. Dat kan je doen door de kerstboom vlak bij de bank te zetten, gezellige dekentjes en kussentjes op de bank neer te leggen en een lekker hoekje creëren. Maak het af met gezellige ornamenten, kerstversiering en kerstlichtjes. Doe er nog een paar kaarsjes bij aan en zet een kerstfilm op en jullie komen gegarandeerd niet meer van de bank af!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Koortsneus: wat is koortsuitslag in de neus? Gevaarlijk?

Volgende

Wanneer kun je overstappen naar een andere zorgverzekering?

Laatste van Blog

withemes on instagram