Waar moet je op letten wanneer je een racefiets gaat kopen?

Fietsen wordt steeds populairder in Nederland. Door te fietsen kun je genieten van onze prachtige natuur en een frisse neus halen tegelijkertijd. Je kunt gaan fietsen op de gewone stadsfiets of de e-bike, maar als je op zoek bent naar een beetje extra avontuur, is de racefiets uitermate geschikt. Lekker door de natuur crossen met de wind in je haren is een hele belevenis. Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede racefiets nodig, maar waar vind je die en hoe weet je of je de juiste prijs betaalt? Lees het in dit artikel.

Waar koop ik een goede fiets?

Een goede racefiets vind je op verschillende plaatsen. Zo kun je naar de dealer gaan om een fiets te bestellen. Het voordeel hiervan is dat een professionele verkoper je helpt met het uitzoeken van een fiets die past bij je wensen, en je helpt met het afstellen van de maten van de fiets. Het nadeel is dat hier vaak een lange levertijd en hoog prijskaartje aan vasthangt. In plaats van een gloednieuwe fiets te kopen, kun je ook Marktplaats afspeuren naar een goede tweedehands fiets. Tweedehands fietsen kunnen net zo goed zijn als nieuwe fietsen, als je maar weet waar je op moet letten.

Kies de juiste maat

Wanneer je een tweedehands fiets koopt, is het van te voren weten van je framemaat essentieel. Niet alle tweedehands fietsen kun je retourneren, zeker niet als deze op Marktplaats is gekocht. Ga daarom naar een fietsenwinkel waar ze gespecialiseerd zijn in het opmeten van je framematen. Het opmeten is niet altijd gratis, maar zeker de investering waard. Kies hierna een tweedehands fiets met de juiste framematen, zodat je zeker weet dat je een fiets aanschaft die bij je lichaam past.

Kies het juiste soort materiaal

Fietsen is gezond. Het is een geweldige manier om te werken aan je conditie, zonder je lichaam al te veel te belasten. Om te zorgen dat je niet geblesseerd raakt, is het belangrijk om een fiets te kiezen die past bij je vaardigheden en ervaring. Bij het kopen van een racefiets zijn er drie verschillende framematerialen waar je uit kunt kiezen, namelijk staal, aluminium en carbon.

Staal wordt niet veel meer gebruikt, omdat het veel zwaarder is dan andere materialen. Aluminium is erg licht en zeer geschikt voor het presteren. Het allerbeste materiaal voor een racefiets is echter carbon, omdat dit ultralichte materiaal zeer geschikt is voor het klimmen met de fiets en zeer aerodynamisch is. Met een carbon fiets ga je dus het allersnelst. Je zou dus prima kunnen beginnen met een aluminium fiets en deze kunnen verruilen voor een carbonframefiets, wanneer je meer ervaring en controle over je fiets hebt.

Koop een fiets met garantie

Platforms waar allerlei tweedehands artikelen worden aangeboden zijn handig voor het kopen van bijvoorbeeld meubilair of woonkamerdecoratie, maar bij het aanschaffen van een kostbaar item zoals een racefiets, kun je beter kiezen voor een platform dat betere service biedt. Koop je fiets daarom op een website of in een winkel waar ze gespecialiseerd zijn in het verkopen van tweedehands (race)fietsen. Deze platforms hebben vaak professionals in dienst die precies weten waar ze op moeten letten, voordat ze een tweedehands fiets inkopen.

Daarnaast worden deze fietsen uitgebreid getest en beschreven, waardoor je altijd weet wat je koopt. Zo’n (web)winkel kan je ook advies geven, voordat je tot aankoop overgaat. Het allergrootste voordeel van het kopen op een gespecialiseerd platform is dat je vaak nog garantie krijgt op je tweedehands fiets, wat bij het kopen op Marktplaats, bijvoorbeeld, niet zo is. Mocht er dan iets mis zijn met de fiets, dan valt het vaak nog onder de garantie.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Drie tips voor de beste spullen voor jouw hond

Volgende

Waarom persoonlijke aandacht van belang is bij mensen met dementie

Laatste van Blog

withemes on instagram