Waar moet je op letten bij het afsluiten van een AOV

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een AOV?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor ondernemers. Met deze verzekering kun je er namelijk op rekenen dat je altijd een bepaald inkomen zult hebben. Bij het afsluiten van een AOV komt wel het een en ander kijken. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten.

Heb je een AOV nodig?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of je deze verzekering wel nodig hebt. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Als je een flinke financiële buffer hebt opgebouwd, of als je partner een heel goed inkomen heeft, dan is een AOV afsluiten misschien minder relevant voor je. Heb je geen grote buffer, bijvoorbeeld omdat je pas net bezig bent, of heeft je partner niet een heel goed inkomen, dan kan het wel slim zijn om een AOV af te sluiten.

Beroepsarbeidsongeschiktheid vs passende arbeid

Je kunt je op verschillende manieren verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Zo kun je kiezen uit beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid. Bij beroepsarbeidsongeschiktheid krijg je een uitkering als het uitvoeren van je huidige beroep niet meer mogelijk is. Bij passende arbeid kan je verzekeraar je verplicht stellen om een andere functie te gaan vervullen wanneer je nog deels kunt werken.

Deze twee manieren van verzekeren brengen verschillende premies met zich mee. Over het algemeen ben je bij passende arbeid namelijk maandelijks minder kwijt aan premies dan bij beroepsarbeidsongeschiktheid.

Vast tarief of leeftijdsafhankelijk

Nog iets waar je op moet letten bij het afsluiten van een AOV, is de manier waarop je je premies betaalt. Je hebt namelijk de keuze uit ‘standaardtarief’ en ‘combitarief’. Bij een standaardtarief betaal je altijd dezelfde vaste premie. Bij een combitarief is dat niet het geval. Daarbij stijgt de premie die je betaalt mee met je leeftijd. Je begint met een lage premie en naarmate je ouder wordt, stijgt de premie.

Over het algemeen verdien je in het begin van je carrière minder geld dan wanneer je al wat jaren actief bent. Dat kan een reden zijn om te kiezen voor het combitarief. Je betaalt dan minder premie in het begin van je carrière, wanneer je minder geld kunt missen. Later in je carrière betaal je een hogere premie, maar dat kun je dan waarschijnlijk makkelijker betalen.

Wil je een AOV afsluiten, maar ben je ook na het lezen van dit artikel nog niet heel zeker van je zaak? Het kan slim zijn om de hulp van een expert zoals https://abnamroverzekeringen.nl/ in te schakelen. Zij gaan voor je op zoek naar de beste polissen. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en kun je met een gerust hart verder bouwen aan je bedrijf.

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Zo kies je jouw zorgverzekering

Volgende

De mooiste keus in tafels voor in jouw woonkamer

Laatste van Blog

withemes on instagram