Tweedehands elektrische fiets kopen? Let op deze 4 zaken

Wil je graag een elektrische fiets, maar schrik  je van de prijs? Dan besluit je hier misschien toch nog even mee te wachten. Zonde, want dit is niet altijd nodig. In plaats van een nieuwe elektrische fiets kun je namelijk ook een tweedehands elektrische fiets kopen. Je bent dan vaak een stuk goedkoper uit. Klinkt dit je als muziek in de oren? Let dan altijd op de volgende 4 zaken voordat je een tweedehands elektrische fiets koopt.

1) Staat van de accu

Wie van plan is om een tweedehands elektrische fiets te kopen, kijkt allereerst naar de staat van de accu. Als de fiets relatief oud is, is de accu mogelijk binnen de kortste keren leeg. Je geniet in dat geval maar kort van de trapondersteuning. Hiervoor koop je geen elektrische fiets en daarom is het belangrijk om de staat van de accu te controleren voordat je tot aankoop overgaat.

Als je benieuwd bent naar de staat van de accu, kun je hier het beste naar informeren. Vraag hoe oud de accu is, hoeveel kilometer je ermee kunt fietsen als hij volledig is opgeladen en of er sprake is van achteruitgang. Aan de hand hiervan kun je de staat van de accu inschatten. Twijfel je? Dan kun je beter verder zoeken naar een tweedehands elektrische fiets waar je een beter gevoel bij krijgt.

2) Kilometerstand

Ben je een mooie, tweedehands Cube elektrische fiets tegengekomen? Kijk dan ook naar het aantal kilometer dat er in totaal mee gefietst is. Op basis hiervan kun je bepalen of de fiets intensief gebruikt is of niet. Een elektrische fiets met een lage kilometerstand heeft de voorkeur. Hoe minder er mee gefietst is, des te groter de kans dat jij er nog lange tijd gebruik van kunt maken. Het merendeel van de elektrische fietsen houdt automatisch bij welke afstand ermee is afgelegd.

3) Staat van de fiets

Naast de staat van de accu is het ook verstandig om naar de staat van de fiets in het algemeen te kijken. Je wilt immers geen tweedehands elektrische fiets kopen die van narigheid zo’n beetje uit elkaar valt. De kans is dan namelijk groot dat je er weinig plezier aan beleeft. Om een idee te krijgen van de staat van de fiets, controleer je de versnellingen, remmen en banden. Vergeet daarnaast niet om de elektrische componenten te bekijken, zoals de motor, het display en de bediening.

4) Prijs

Tot slot let je op de prijs als je een tweedehands elektrische fiets koopt. Deze wordt vaak bepaald door de prijs-kwaliteitverhouding. Als de fiets in goede staat verkeert en goed onderhouden is, moet je rekening houden met een hoge vraagprijs. Ook het merk speelt mee. Zo is een Gazelle elektrische fiets over het algemeen duurder dan een elektrische fiets van een minder bekend merk.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De rol van diëtisten bij succesvol afvallen

Volgende

Hoe gebruik je kleur om je woonkamer op te fleuren?

Laatste van Blog

withemes on instagram