Hoe gebruik je kleur om je woonkamer op te fleuren?

Nu het zonnetje dan eindelijk schijnt, wil je de zomer ook in huis brengen natuurlijk. De beste manier om je woonkamer te laten stralen is met prachtige kleuren, unieke meubelstukken en leuke accessoires. Zo tover jij je woonkamer om in een magisch plekje voor jezelf. De uitdaging zit echter in het vinden van een juiste balans tussen kleuren en het creëren van een rustgevende en toch fleurige oase van rust. In deze blog lees je precies hoe jij kleur kan gebruiken om jouw woonkamer op te fleuren.

Keuzes maken

De eerste tip is om een duidelijk kleurenpalet samen te stellen. Bepaal je favoriete kleuren en kijk welke kleuren mooi bij elkaar staan. Houd hierbij rekening met de sfeer die je in huis wil creëren. Pastel- of aardetinten geven bijvoorbeeld een kalme en rustgevende sfeer. Terwijl felle, heldere kleuren juist zorgen voor een levendige en energieke sfeer. Door vooraf te bepalen welk kleurenpalet bij jou past, zorg je ervoor dat je een samenhangend geheel creëert.

Zorg voor een goede balans

Als je kleur wil toevoegen aan je woonkamer, kan het verleidelijk zijn om gelijk heel veel kleur toe te voegen. Dit maakt het vaak druk en chaotisch en dat wil je natuurlijk niet. Je wil een mooie balans tussen kleuren en neutrale elementen. Kies er dan voor om een accentmuur te maken, deze verf je dan in een kleur naar keuze. Deze kleur kun je dan terug laten komen in andere accessoires of meubels, zoals een leuke set bijzettafels, om er een samenhangend geheel van te maken.

Oog voor detail

Kleur toevoegen aan je woonkamer kan op heel veel manieren. Je kan muren verven, fleurig behang toevoegen, een gekleurd meubelstuk centraal stellen of kleurrijke accessoires toevoegen. Het allerleukste is om deze opties stijlvol met elkaar te combineren. Als je bijvoorbeeld een rood dressoir toevoegt, kun je deze kleur ook terug laten komen in kunstwerkjes aan de muur bijvoorbeeld. Het zijn deze kleine details die van jouw woonkamer een echt feestje maken.

Breng de natuur naar binnen

Iets wat veel mensen vergeten is het effect van een leuk bosje bloemen of een mooie plant in de woonkamer. Afhankelijk van je gekozen kleurenpalet kun je kiezen voor een bloemetje of plantje dat hierbij past. Dit zorgt niet enkel voor wat kleur in de woonkamer, maar brengt ook wat frisheid en natuur in huis. Kortom, eindeloze mogelijkheden om je huis op te fleuren met wat kleur. Pas je eigen stijl toe en maak er wat moois van!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Tweedehands elektrische fiets kopen? Let op deze 4 zaken

Volgende

Elektrische auto’s en hun bijdrage aan een schoner milieu

Laatste van Blog

withemes on instagram