De rol van diëtisten bij succesvol afvallen

Succesvol afvallen is ontzettend lastig. Iedereen die wel eens een poging ondernomen heeft, zal dit kunnen beamen. Wil jij graag wat kilo’s kwijtraken? Dan bereik je het beste resultaat als je de hulp van een diëtist inschakelt! Zo val je niet alleen succesvol af, maar blijf je daarna ook op je streefgewicht!

De rol van diëtisten bij succesvol afvallen

Ga je op internet of in boeken op zoek naar diëten, dan zul je genoeg opties tegenkomen. Toch leveren al deze diëten vaak maar beperkt resultaat op. Soms val je wel af, maar kom je vervolgens net zo hard weer aan als je stopt met het dieet. Wil je echt succesvol afvallen, dan is het daarom raadzaam de hulp van een diëtistenpraktijk in te schakelen.

Hulp van diëtist essentieel bij afvalproces

Waarom is de hulp van diëtisten nu zo belangrijk voor mensen die graag willen afvallen? Ten eerste omdat ze een persoonlijk voedingsplan voor je kunnen schrijven. Daarnaast omdat ze je helpen bij het aanleren van verstandige eetgewoonten. En tot slot omdat ze zorgen voor een goede stok achter de deur.

Persoonlijk voedingsplan

Veel afvalpogingen mislukken omdat mensen een dieet gebruiken dat niet bij hun lichaam past. Het heeft daardoor niet het gewenste effect of je houdt het maar kort vol, omdat je zwak en vermoeid raakt. Een deskundige op het gebied van diëten, kan voor jou een voedingsplan op maat maken. Een schema dat past bij jouw lichaam, jouw activiteiten en jouw behoeften. Dat maakt de kans van slagen echt een stuk groter!

Verstandige eetgewoonten: tips en adviezen

Daarnaast kan een diëtist jou tips en adviezen op maat geven voor verstandige eetgewoonten. Natuurlijk weten we allemaal dat we voldoende groente moeten eten, net als volkoren producten en wat fruit en noten. Maar hoeveel heb jij nu precies nodig? Dat is onder meer afhankelijk van je leeftijd, geslacht, lengte en dagelijkse bezigheden. Een voedingsdeskundige kan de tips en adviezen op jou persoonlijk toesnijden. Daar heb je meer aan dan de algemene adviezen die gegeven worden.

Stok achter de deur

Voor veel mensen is het ook zo dat een regelmatig bezoek aan een diëtist werkt als een stok achter de deur. Het kan lastig zijn om de nodige discipline op te brengen als je echt zin hebt om te snoepen of snacken. Maar moet je af en toe bij je begeleider op de weegschaal? Dan wil je natuurlijk wel resultaat zien! Dit werkt dan echt als stok achter de deur om toch die snacks te laten staan.

Blijf op een gezond gewicht

Afvallen is één ding, daarna op een gezond gewicht blijven is misschien nog wel moeilijker. Ook daarbij kun je wel wat hulp gebruiken. Je voedingsdeskundige kan voor jou een plan schrijven waarmee jou dit zeker gaat lukken. Ook dat hoef je met deskundige begeleiding dus niet alleen te doen.

Diëtistenpraktijk bij jou in de buurt

Wil je succesvol afvallen, dan is de hulp van een diëtist dus echt geen overbodige luxe! Gelukkig zijn er overal in Nederland diëtistenpraktijken die jou kunnen helpen. Of je nu een diëtist in omgeving Rotterdam zoekt of juist in Groningen, er is altijd een diëtistenpraktijk bij jou in de buurt!

Vorige

Opereren of niet? Het dilemma van een (nek)hernia

Volgende

Tweedehands elektrische fiets kopen? Let op deze 4 zaken

Laatste van Blog

withemes on instagram