Tips voor het onderhouden van een kleine stadstuin

Een kleine stadstuin is een mooi groen accent op de stenen jungle die steden vaak zijn. Een onderhoudsvriendelijke tuin is daarbij ideaal. Kies voor planten die niet veel onderhoud vergen en kies bij een kleine tuin voor verticaal tuinieren. Een kleine tuin mooi inrichten en vormgeven is niet zo eenvoudig en je moet de planten die er een plek in hebben goed verzorgen. Kijk voor de juiste meststoffen voor planten eens bij Welkoop. Wil jij ook tips voor het onderhouden van een kleine stadstuin, lees dan snel verder.

Een kleine stadstuin onderhouden

Wil je een onderhoudsvriendelijke stadstuin, dan kies je voor onderhoudsvriendelijke materialen en planten. Terrastegels vergen vaak niet veel onderhoud als de tegels dicht tegen elkaar liggen zodat er geen onkruid tussen kan groeien. Planten worden in borders geplant of in potten. Kijk goed naar hoe groot de planten worden en naar de standplaats zodat ze ook echt in jouw kleine tuin tot hun recht komen. Zet de planten in potgrond om ze goed te laten groeien en bloeien. Lees hier voor meer informatie over potgrond. Planten hebben uiteraard zonlicht nodig en water, je moet onkruid verwijderen, zieke of rotte plantendelen verwijderen, schadelijke insecten bestrijden, bemesten en snoeien. Voorkom wateroverlast door over bestrating, kies voor verticaal tuinieren. Groene gevels isoleren en zijn prachtig en ze trekken insecten en vogels aan. Klimplanten vergen vaak weinig onderhoud en zijn daarom ideaal in een kleine stadstuin. Sommige klimplanten blijven ook groen in de winter en sommigen hebben prachtige bloesems.

Een kleine tuin een goed ontwerp

Een kleine tuin is niet zo simpel te ontwerpen. Je moet goed nadenken over mogelijke zitplekken, betegelde delen of borders, de ligging van de tuin en de aankleding. Door onderdelen een dubbele functie te geven kun je ruimte besparen. Met het plaatsen van banken tegen de muur of de schutting, het creëren van opbergruimte onder een zitbank, of het maken van zitplaatsen op een bestaand muurtje wordt de beperkte plek optimaal benut. Je kiest voor planten die niet te groot worden en houdt rekening met kleuren en bloeitijden. Als je kiest voor vaste planten met mooie bloemen en kleuren in de verschillende seizoenen dan heb je altijd een mooie blikvanger in je mini-tuin. Meer diepte breng je in een kleine tuin door het aanbrengen van verticale componenten.

De kleine perfecte stadstuin

Creëer met je kleine stadstuin een perfecte kleine groene oase bij je woning. Een heerlijke plek om tot rust te komen, met zoemende insecten en prachtige bloemen. Met een onderhoudsvriendelijke variant kun je met weinig inspanning maximaal genieten.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

6 kindvriendelijke vakantiebestemmingen

Volgende

Tips voor het veilig en efficiënt stoken van een houtkachel

Laatste van Blog

withemes on instagram