6 kindvriendelijke vakantiebestemmingen

Last Updated on: 13th december 2023, 09:45 am

Hoera, het is vakantie! Jullie gaan een heerlijk weekendje of weekje weg, maar waar naartoe? Het moet natuurlijk wel een kindvriendelijke bestemming zijn. Dan is het pas echt genieten vanuit je vakantiehuisje. Hieronder vind je zes kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Laat het vakantiegevoel maar beginnen!

De Achterhoek

De Achterhoek is de perfecte vakantiebestemming! Er zijn veel redenen waarom mensen hier graag naartoe gaan. Het landschap is prachtig en brengt rust met zich mee, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten. De Achterhoek is absoluut kindvriendelijk. Zo zijn er veel kindvriendelijke vakantieparken, maar er zijn ook genoeg kindvriendelijke musea en bezienswaardigheden. Zo kun je hier naar de kinderboerderij, of naar het Land van Jan Klaassen. Het is een leuk pretpark voor jonge kinderen. Familiepark Megapret is een leuk uitje voor het hele gezin, vooral in de zomer. Zoek de verkoeling dan op in de waterspeeltuin!

Nederlandse Kust

De Nederlandse Kust is een populaire bestemming, en niet voor niets. Waai uit aan het strand in de herfst of winter, en geniet van de zon tijdens de lente- en zomermaanden. Sommige vakantiehuizen zijn huisdiervriendelijk, dus je hoeft de hond ook niet thuis te laten. Dan is het hele gezin compleet. Vaak zijn de steden en dorpjes aan de kust leuk om te bezoeken. Wandel over de boulevards en geniet van het uitzicht.

Veluwe

Met het hele gezin op vakantie naar het populairste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. De Veluwe is een heerlijke plek waar natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers samenkomen. Er is dan ook genoeg te doen. Naast de natuur in gaan, kun je een bezoekje brengen aan oude Hanzesteden. Bomvol geschiedenis en cultuur, daar wil je toch ook naartoe? Als je liever wilt winkelen, zijn Nijmegen en Arnhem leuke steden om naartoe te gaan. Ook voor een dagje spa ben je op de Veluwe op de juiste plek.

Walcheren

Het is de dichtstbevolkte regio van Zeeland: Walcheren. Dat betekent dus ook veel gezelligheid. Het is natuurlijk ook leuk om meer over Walcheren te weten te komen. Wil je er met het gezin op uit en alles ontdekken over de Watersnoodramp in ’53 en de Deltawerken in Zeeland? Bezoek de Deltawerken en Deltapark Neeltje Jans. In het Deltapark kunnen kinderen spelend leren. Het Veerse Meer is een echte toeristische watersportplaats geworden. Ga hier zeilen, vissen, duiken of iets anders leuks ondernemen. Ontdek dit alles vanuit een vakantiehuis op Walcheren.

Zuid-Limburg

Ga je naar Zuid-Limburg, dan waan je je al snel in een compleet andere wereld. Het is echt vakantie! De mooie heuvels en gezellige steden en dorpjes zorgen voor een relaxt gevoel. De Limburgse Vlaai is het bekendste onder alle culinaire hoogstandjes van de regio. Limburg wordt doorkruist door de Maas en is daardoor onder te verdelen in Noord- en Zuid-Limburg. Beide een wereld van verschil. Waar het landschap van Noord-Limburg vrijwel vlak is, is het landschap in Zuid-Limburg heuvelachtig. Voor een dagje eropuit zijn deze natuurgebieden zeker de moeite waard om doorheen te fietsen of om een mooie wandeling te maken. Ook voor kinderen is hier veel te doen: bezoek de grotten in Valkenburg, of ga naar Kinderstad Heerlen: een overdekt pretpark met verschillende attracties.

Zeeuws-Vlaanderen

Misschien minder voor de hand liggend, maar Zeeuws-Vlaanderen is de perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen vanwege zijn unieke combinatie van natuur, strand en cultuur. De regio biedt een scala aan kindvriendelijke activiteiten die de vakantie onvergetelijk maken. De uitgestrekte stranden langs de Noordzeekust zijn ideaal om lekker te spelen, zandkastelen te bouwen en te zwemmen. Bovendien zijn de stranden vaak rustig, waardoor het veilig is voor kinderen om te verkennen.
Het prachtige Zeeuwse landschap leent zich perfect voor fietstochten en wandelingen, waarbij gezinnen kunnen genieten van de natuur en de vele pittoreske dorpjes. Bezoek de Oosterschelde om zeehonden te spotten of ga naar een van de kindvriendelijke attracties zoals het Arsenaal in Vlissingen, waar kinderen alles kunnen leren over piraten en het zeeleven. Daarnaast biedt Zeeuws-Vlaanderen een rijke geschiedenis en cultuur die kinderen kunnen ontdekken, zoals het Verdronken Land van Saeftinghe, een avontuurlijke excursie naar het natuurgebied. Kortom ontdek deze vakantiebestemming vanuit uw vakantiehuis op Zeeuws-Vlaanderen en ga een onvergetelijke vakantie met het hele gezin tegemoet.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Zo kies je de juiste en stijlvolle badkamerhulpmiddelen

Volgende

Tips voor het onderhouden van een kleine stadstuin

Laatste van Blog

withemes on instagram