Spaar het milieu en je portemonnee: zo gaat je kostbare MacBook een stuk langer mee!

Duurzaam leven wordt steeds vanzelfsprekender. Toch valt er nog veel winst te behalen. Lang niet iedereen weet namelijk hoe je het beste kunt halen uit alledaagse gebruiksvoorwerpen. Met name wanneer het gaat om elektronica, zoals een MacBook, zijn er behoorlijk wat tips en trucs om te voorkomen dat je het apparaat voortijdig moet vervangen. Daarmee spaar je het milieu en natuurlijk ook je eigen portemonnee. Zo’n apparaat is immers niet goedkoop, dus vervangen stel je het liefste zo lang mogelijk uit.

Stabiel blijven werken

Een MacBook staat al vele jaren bekend om zijn stabiele prestaties over een lange periode. Maar veel is daarbij ook afhankelijk van de manier waarop je zo’n apparaat gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld zaak om altijd de updates tijdig te installeren en nooit malafide software te installeren. Los van eventuele softwarematige problemen kunnen er natuurlijk ook defecten aan de hardware zijn. Het blijft immers kwetsbare apparatuur! Je kunt bij een defect beter naar ThePhoneLab voor een MacBook reparatie gaan, dan direct een nieuw exemplaar kopen. Dat scheelt je behoorlijk in de kosten en je kunt daarna vaak nog jaren plezier hebben van het apparaat.

Batterijduur

In de loop der jaren is de kwaliteit van de batterij in een MacBook steeds beter geworden. De technologische ontwikkelingen op dit gebied hebben ertoe geleid dat de batterij langer meegaat, maar dit is ook voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe je met het apparaat omgaat. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je MacBook niet te warm wordt, door de ventilatiesleuven aan de onderzijde vrij te houden. Zet het apparaat dus niet op een kussen of deken, want hierdoor zal de batterij sneller zijn capaciteit verliezen! Let ook op de beeldscherminstellingen, want meer licht in het beeldscherm vraagt om meer energie. Als het apparaat verder naar behoren functioneert, laat je de MacBook batterij vervangen door een nieuw exemplaar. Op die manier hoef je geen nieuwe MacBook te kopen en kun je gewoon blijven doorwerken op je vertrouwde exemplaar.

Zeker van je zaak

Ga nooit zelf prutsen aan dergelijke kostbare apparatuur, want daardoor verlies je elk recht op garantie. Kies liever voor een ervaren specialist op dit vlak, waar je een goede garantie krijgt op de uitgevoerde werkzaamheden. Bij een vertrouwd adres kun je erop rekenen dat de reparatie vakkundig uitgevoerd wordt tegen een billijke vergoeding.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Woning gekocht? 4 handige tips

Volgende

6 tips om vandaag nog iemand te verrassen

Laatste van Blog

withemes on instagram