Slimme steden, slimme energie: tips voor duurzame oplossingen

Last Updated on: 19th december 2023, 01:36 pm

Elke dag komen er nieuwe innovaties op de wereld over duurzaamheid en iedereen doet zijn best om bewuste keuzes te maken. Steden spelen hierin een sleutelrol. De slimme telefoon ken je al, maar heb je weleens van een slimme stad gehoord? Slimme steden gebruiken technologie om beter in te spelen op innovaties, zoals duurzaamheid! In deze blog kun je meer leren over de rol van slimme steden in duurzame ontwikkeling. Hoe zit het met groene energie zoals een zonnepark? Wil jij meer weten over duurzaamheid? Blijf dan lezen!

The sustainable city of lights

De echte city of lights is natuurlijk Parijs, maar ook buiten Parijs kunnen lichten gebruikt worden om over te stappen naar duurzaamheid. Out with the old and in with the new! Verwelkom led verlichting en geniet van alle voordelen. Led lampen met sensoren kunnen gebruikt worden om het licht aan te passen aan de omgeving. Dit zorgt niet alleen ervoor dat energie bespaard kan worden, maar zorgt ook voor minder lichtvervuiling.  Zo blijft de mooie sterrenhemel goed zichtbaar en daar wordt iedereen natuurlijk blij van. 

Zonnepanelen en meer: wat is duurzame energie en wat kun je er nou mee? 

Energie speelt een grote rol in duurzaamheid. Jammer genoeg komt een groot deel van onze energie nog uit minder dan duurzame bronnen. Door te kiezen voor een slimme energie-infrastructuur kan een stad grote stappen zetten in de weg naar duurzaamheid. Denk hierbij aan slimme meters, geavanceerde energienetwerken en hoogwaardige opslagfaciliteiten. Groene waterstof kan hierbij een grote rol spelen en bijdragen aan het verduurzamen van de industrie in de stad. 

Duurzaam op stap met de fiets, de bus, de trein of de elektrische auto

Een stad is veruit de beste plek om samen te komen, maar dit zorgt ook voor veel verkeer en reisbewegingen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar al die auto’s in de stad zijn niet per se duurzaam. Ook hier is duurzaamheid de sleutel tot succes. Stimuleer het gebruik van openbaar vervoer door te investeren in een goede infrastructuur. Zorg voor veilige fietspaden en genoeg plek om die fiets ook veilig te kunnen plaatsen.Ook belangrijk: zorg dat er voldoende oplaadpunten zijn voor elektrische auto’s. Door als stad te zorgen voor genoeg en goede voorzieningen, kun je ook voor de bewoners de stap naar duurzaamheid makkelijker maken. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Symptomen herkennen van gebroken grote tenen. Let hier op

Volgende

Biologische Gember: Wat zijn de Voordelen?

Laatste van Blog

withemes on instagram