/

Biologische Gember: Wat zijn de Voordelen?

Gember, of Zingiber officinale, is een veelzijdige knol die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en als smaakmaker in tal van gerechten. Tegenwoordig wint biologische gember aan populariteit vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Ook kiezen veel mensen voor biologische gember door de milieuvriendelijke manier waarop het geproduceerd wordt. In dit artikel gaan we dieper in op biologische gember en waarom het de moeite waard is om in je dieet op te nemen.

Biologische Gember

Biologische gember wordt geproduceerd zonder het gebruik van kunstmatige pesticiden en meststoffen. In plaats daarvan maken biologische gember telers gebruik van natuurlijke methoden om ongedierte en ziekten te bestrijden. Ze passen bijvoorbeeld natuurlijke meststoffen zoals compost toe om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Bovendien bevorderen ze de biodiversiteit door bloemen en kruiden aan te planten om insecten aan te trekken. Het oogsten en sorteren van biologisch geteelde gember wordt vaak met de hand gedaan. Dit zorgt ervoor dat alleen gember van de hoogste kwaliteit op de markt komt.

Voordelen van Biologisch Geteelde Gember

Een van de voornaamste voordelen van biologisch gekweekte gember is dat het geen restanten van kunstmatige pesticiden of meststoffen bevat. Dit maakt biologische gember niet alleen veiliger voor menselijke consumptie, maar ook milieuvriendelijker. Bovendien worden biologische telers vaak aangemoedigd om duurzame landbouwpraktijken te omarmen. Om zo het behoud van de bodemvruchtbaarheid te stimuleren en de uitstoot te minimaliseren.

Gangbare Gember

Gangbare gember wordt verbouwd met het gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden. Gangbare gember telers maken vaak intensief gebruik van kunstmest om de oogstopbrengst te optimaliseren en onkruid te controleren. Pesticiden worden ingezet om insecten en ziektes te bestrijden. Het nadelige gevolg hiervan is dat deze synthetische middelen sporen kunnen achterlaten in de gember en tevens het milieu kunnen schaden.

Voordelen van Gangbaar Geteelde Gember

Een voordeel van gangbaar geteelde gember is dat het op grotere schaal en tegen lagere kosten kan worden verbouwd in vergelijking met biologisch geteelde gember. Dit kan de beschikbaarheid van gember voor een breder publiek vergroten. Bovendien kan het gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden het beheersen van ziekten en plagen efficiënter maken, waardoor boeren hun opbrengsten kunnen vergroten.

Biologische Gembersap van Go Now

Ten opzichte van gangbaar geteelde gember heeft biologisch geteelde gember dus veel voordelen. De pure gembersap van GoNowis gemaakt van 100% biologische gember.

Hierdoor zullen er geen resten van kunstmatige pesticiden of meststoffen achterblijven in de gembersap. Het opnemen van pure biologische gembersapin je dieet kan dus een waardevolle toevoeging voor je gezondheid zijn!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Slimme steden, slimme energie: tips voor duurzame oplossingen

Volgende

Duurzame manieren om op reis te gaan

Laatste van Blog

withemes on instagram