Optimaliseer de ruimte in een compacte badkamer

Niet iedereen heeft een riante badkamer helaas, daarom moeten we de vaak beperkte ruimte optimaal benutten. Daarom moet je extra goed nadenken over hoe je een compacte badkamer indeelt. Denk na over de indeling van de sanitaire voorzieningen, wat moet erin en is daar de ruimte voor. Denk na over de afstanden tussen de afzonderlijke onderdelen en de verdere meubels en accessoires. Heb je een kleine badkamer en geen idee hoe je alles in deze beperkte ruimte kwijt kan, dan kijk eens even bij de badkamer outlet, hier krijg je de nodige inspiratie en ideeën. Lees hierna snel verder hoe je de ruimte in een kleinere badkamer optimaal kan benutten.

Een kleine badkamer optimaal benutten

Alle gewenste sanitaire voorzieningen kunnen vandaag de dag middels 3D planning vooraf optimaal worden ingepland. In een kleinere badkamer zal de afstand tussen de afzonderlijke sanitaire bestanddelen kleiner zijn, en zullen de formaten waarschijnlijk beperkt zijn. Er zijn kleinere douchebakken, en kleinere baden, hoekbaden of zitbaden. Kies voor ruimtebesparende accessoires. We denken hierbij aan een verwarmingselement, handdoekrekken en verdere opberg gelegenheid. In een beperkte ruimte dient alles ruimtebesparend te zijn. Vergis je ook niet in de ruimte die bijvoorbeeld kranen, douchekoppen en doucherekjes innemen. Oriënteren over ruimtebesparing is noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld een douchekop kopen bij badkamerwinkel.nl.

De optimale aankleding

Mocht de indeling vaststaan dan moeten er nog andere voorzieningen en accessoires worden aangebracht. Kies hangende meubels die optisch kleiner lijken, kies grotere egale tegels in lichte kleuren die rust en ruimtelijkheid brengen. Kies voor dicht aan de wand geplaatste kranen en rekjes. Kies voor grote spiegels en tegels die de ruimte groter doen lijken. Ook veel daglicht en een glazen douchewand die de lichtinval doorlaat optimaliseren de ruimte.

Klein maar fijn

In een compacte badkamer hoeft het ons aan niets te ontbreken. Als we goed nadenken over wat er absoluut in moet aan sanitair, de indeling, de verminderde ruimte tussen de afzonderlijke onderdelen, blijft er toch altijd nog wat bruikbare ruimte over. Met plaatsbesparende accessoires zoals kranen, douchekoppen, zeepbakjes, rekjes, verwarmingselementen en kastjes kan ook een kleine ruimte optimaal benut worden. Een goede planning is het halve werk, als je weet wat er in jouw optimale badkamer moet zitten dan kun je de ruimte door kleuren, lichtinval en ruimtebesparende meubels en onderdelen optimaliseren. Denk echter ook eens aan less is more, wat er niet in moet scheelt plaats, toch!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

De juiste keuze maken: Een gids voor het selecteren van het perfecte horeca bestek en servies

Volgende

Kunststof Grastegels: de nieuwe favoriet

Laatste van Blog

withemes on instagram