De juiste keuze maken: Een gids voor het selecteren van het perfecte horeca bestek en servies

Bij de invulling van je eetgelegenheid denk je waarschijnlijk als eerste aan de verschillende menu’s en drankkaarten die je je bezoekers wil aanbieden. Niet zo gek, want dit is cruciaal voor je horecabedrijf. De aankleding van jouw restaurant, café, kroeg of andere eetgelegenheid is minstens zo belangrijk. Zo geeft het juiste horeca bestek en servies de uitstraling van je restaurant een boost. In dit artikel geven we tips welk bestek en servies je het beste voor jouw horecabedrijf kunt gebruiken.

Om een goede keuze te maken zijn enkele punten van belang om in de gaten te houden. Hieronder worden ze voor je uitgelicht.

Materialen en duurzaamheid

Iedere dag gebruiken mensen in je eetgelegenheid bestek en servies. Wil je een goede indruk maken, zorg er dan voor dat je gebruikmaakt van sterke materialen. Het is raadzaam om horeca besteksets te kiezen die vervaardigd zijn van roestvrij staal. Roestvrij stalen bestek is verkrijgbaar in een 18/10 en 18/0 samenstelling. Deze getallen duiden op de legering tijdens het maken van het bestek. Bij bestek met een samenstelling van 18/0 zit minder chroom waardoor het bestek sneller last heeft van corrosie. Een samenstelling van 18/10 is van hogere kwaliteit en slijt minder snel. Heb je een simpele eetgelegenheid? Dan voldoet 18/0. Run je een chique restaurant? Ga dan voor een 18/10 bestekset.

Horeca servies wil je ook niet vaak hoeven vervangen. De keuze voor horeca glazen, borden en koppen is hier reuze. Van porselein en stoneware tot servies van gerecyclede materialen.

Stijlvol en functioneel

Terwijl stoneware, melamine of porseleinen servies niet echt in een kroeg thuishoren, passen deze materialen perfect in een dure lunchroom. In een café of kroeg zie je simpel servies zoals horeca glazen en basic borden zonder opsmuk weer veel meer. Welke materialen je kiest hangt af van het type eetgelegenheid. Glas is niet zo kostbaar en vaak inwisselbaar, dus maakt het minder uit als er dagelijks eentje kapot valt. Met mooie serviessets van bijvoorbeeld Ron Blaauw dient voorzichtiger om te worden gegaan. Indien er iets kapot valt is de set niet meer compleet en dat geeft een slordige indruk in je dure restaurant.

Roestvrij stalen besteksets zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit bestek met elegante graveringen en in sierlijke vormen. Hoe mooier het bestek eruitziet, hoe duurder het restaurant vaak is. In cafés en kroegen doet basic bestek het goed.

Kies bestek en servies dat praktisch is

Welke eetgelegenheid je ook runt, zorg dat het bestek en servies goed te gebruiken is. Als je kindermenu’s aanbiedt, is het van belang om te zorgen voor kinderbestek en -servies. Horeca bestek en servies in opvallende vormen laat je wellicht links liggen omdat je ze niet goed kunt opruimen. Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme manieren om je bestek en servies kwijt te kunnen. Van bestekbekers, verdelers en bestekbakken tot het organiseren van servies in overzichtelijke lades.

Afhankelijk van het type eetgelegenheid kun je kiezen voor basic of luxe bestek en servies. Zorg in ieder geval voor sterke, duurzame materialen en een stijl die bij jouw horecabedrijf past.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

PVC visgraat en laminaat visgraat: een vergelijking van diverse soorten vloeren

Volgende

Optimaliseer de ruimte in een compacte badkamer

Laatste van Blog

withemes on instagram