/

Kunststof Grastegels: de nieuwe favoriet

Last Updated on: 7th juli 2023, 09:36 am

Duurzaamheid en functionaliteit komen samen in kunststof grastegels. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om zowel beloopbaar als berijdbaar te zijn, waardoor ze dus op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Zo bieden ze een uitstekende oplossing voor het verbeteren van diverse terreinen, zoals bermen, speeltuinen, parkeerterreinen, campings, dijklichamen, paddocks en nog veel meer.

Wat zijn kunststof grastegels?

Kunststof grastegels zijn speciaal is ontworpen om de natuurlijke uitstraling van gras te behouden, terwijl ze tegelijkertijd een stevige en stabiele ondergrond bieden. Deze tegels zijn gemaakt van gerecycled kunststof, dat wordt samengeperst tot een honingraatstructuur. Deze structuur biedt de perfecte balans tussen gewichtsverdeling en waterdoorlatendheid. De tegels worden meestal geleverd in handige panelen die gemakkelijk in elkaar passen. Door de panelen met elkaar te verbinden, ontstaat een stevig en naadloos oppervlak dat bestand is tegen zware belasting.

Waarom kiezen voor kunststof grastegels?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor kunststof grastegels. We zetten ze hieronder eventjes op een rijtje.

Waterdoorlatendheid

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof grastegels is hun uitstekende waterdoorlatendheid. De honingraatstructuur van de tegels laat water gemakkelijk door, waardoor regenwater kan infiltreren in de bodem. Dit draagt bij aan het verminderen van wateroverlast.

Versterkte stabiliteit

Kunststof grastegels bieden een solide basis. Door hun stevige constructie verspreiden ze het gewicht gelijkmatig over het oppervlak, waardoor verzakking wordt voorkomen. Dit is vooral belangrijk op plekken waar zwaar verkeer wordt verwacht, zoals parkeerplaatsen of opritten.

Bescherming van de grasmat

Door kunststof grastegels te gebruiken, wordt voorkomen dat gras wordt platgelopen en beschadigd raakt. De tegels verdelen de belasting gelijkmatig, waardoor het gras de kans krijgt om te groeien en gezond te blijven. Dit is vooral gunstig in veelbezochte gebieden, zoals speeltuinen en sportvelden.

Eenvoudig onderhoud

Kunststof grastegels vergen minimaal onderhoud. Het gras kan worden gemaaid zonder dat de tegels beschadigd raken. Bovendien kunnen de tegels eenvoudig worden gereinigd met water en milde reinigingsmiddelen om vuil en vlekken te verwijderen.

Milieuvriendelijkheid

Kunststof grastegels zijn gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor het milieu. Door te kiezen voor deze tegels draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Optimaliseer de ruimte in een compacte badkamer

Volgende

Srirachasaus gezond?

Laatste van Blog

withemes on instagram