/

Srirachasaus gezond?

De laatste jaren zijn er een aantal producten in de winkel gekomen die we eerder eigenlijk niet kochten en waar we nog nooit eerder van gehoord hadden. Zoals bijvoorbeeld de sirachasaus kopen, dat deden veel mensen eerder nooit. Deze saus is ontzettend veelzijdig, omdat deze voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Dit ontdekken ook steeds meer mensen en zij rennen naar de winkel om deze saus ook in hun gerechten te kunnen verwerken. Je hebt vaak niet zo heel erg veel van de saus nodig en daarom kun je langer met een flesje doen. De sriracha saus is namelijk een erg pittige saus waar niet iedereen even goed tegen kan. Je bent daarom een echte liefhebber, of je begint er niet aan.

Voordelen pittige saus

Het is een lekkere saus die ook vaak in veel gerechten verwerkt wordt, maar vaak in kleine hoeveelheden. Er is uit wetenschap gebleken dat pittige sauzen goed voor je kunnen zijn, omdat het verschillende voordelen voor je lichaam kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan de vitamines A en C die in de pepers zitten, die weer een positief effect op je bloedvaten kunnen hebben. Daarnaast zijn er nog meer voordelen die hete sauzen in het algemeen hebben. Toch is het belangrijk om op te blijven letten en niet overal deze pittige saus overheen te gooien.

Kleine hoeveelheden

Zo af en toe een beetje sriracha saus zal geen kwaad doen, omdat je vaak kleine hoeveelheden gebruikt vanwege de pittige smaak die volop aanwezig is, maar doe dit niet te vaak. Door de hoeveelheden zout die hierin verwerkt zijn, is het niet de beste saus om dagelijks te eten, maar dat geldt voor geen enkele saus. Eet het met mate en geniet er dan ook goed van. Gebruik de saus daarom als een soort uitzondering en verwerk het niet in het dagelijkse patroon dat jij toepast op je voeding.

Afwisselen in je voedingspatroon

Sriracha saus wordt ook veel gebruikt in oosterse gerechten en deze saus kun je dan ook bij de toko kopen bij jou in de buurt, samen met andere unieke ingrediënten die je niet snel in de supermarkt zult vinden. Deze producten gebruik je vaak op een andere basis dan andere producten uit de supermarkt en daarom eet je deze vaak minder regelmatig en zal het minimaal kwaad doen op je lichaam. Zorg daarom voor afwisseling in de voeding die je eet en de voedingsstoffen die je daarbij binnenkrijgt. Toch moet je daarbij ook blijven genieten van al het lekkere eten dat er is.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Kunststof Grastegels: de nieuwe favoriet

Volgende

Sluit jouw tandartsverzekering nog wel aan bij jouw zorgvraag?

Laatste van Blog

withemes on instagram