cappuccino in ceramic mug
Photo by EYAD Tariq on Pexels.com
/

Op welke manieren kun je thuis koffie drinken? Populaire bereidingsmethodes!

De wereld van koffie is enorm! Je kunt koffie op een heleboel manieren bereiden, waarbij de smaken echt sterk uiteenlopen. Ben je hier benieuwd naar? Misschien wil je wel een nieuw koffiezetapparaat kopen, of wil je je sowieso eens verdiepen in wat koffie allemaal te bieden heeft. Dít zijn verschillende manieren waarop je koffie thuis kunt bereiden!

Espresso

Ben je dol op espresso? Je bent niet de enige! Dit is misschien wel de populairste koffiesoort die er is om te drinken. Haal daarom een goed espressoapparaat in huis, waarmee je thuis de barista uit kunt hangen. De apparaten werken verschillend: bij het ene apparaat moet je ongeveer alles handmatig doen, bij het andere apparaat gaat de bereiding wat meer automatisch. Gebruik in ieder geval altijd verse koffiebonen, die je voor gebruikt maalt. Zo smaakt je koffie het lekkerst!

Koffiecups

Vind je gemak belangrijk bij het bereiden van koffie? Helemaal begrijpelijk. Het is namelijk wel zo ideaal als je kopje koffie in no time klaarstaat, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Kies voor koffiecups, die je in het apparaat stopt en waarbij je eigenlijk enkel nog op het knopje hoeft te drukken. Je hoeft niet zelf na te denken over de precieze bereidingen en verhoudingen.

Koffiepads

Ook koffiepads zijn een populaire optie! Het principe is gelijk aan koffiecups. Je kiest dus voor een groot stuk gemak, en maakt tegelijkertijd ook nog eens een goedkope keuze. Mooi meegenomen!

Filterkoffie

Vind je het lekker als je koffie wat meer water heeft, en dus wat subtieler van smaak is? Dan is de kans groot dat je dol bent op filterkoffie. Om dit thuis te bereiden, gebruik je een filterzetapparaat. Dit is eigenlijk het ‘klassieke’ koffiezetapparaat, waarbij je de koffie in een papieren filter stopt en het water erdoorheen laat lopen.

Percolator

Nog een klassieke manier van koffie bereiden? Gebruik een percolator! Dit kleine apparaatje zet je op je fornuis, waarmee het water wordt verwarmd. Buiten de deur komt de percolator ook nog eens van pas: neem ‘m bijvoorbeeld mee bij het kamperen.

Slow coffee

In de specialty coffee stroming is slow coffee heel populair. Waar de naam vandaan komt? De bereiding van espresso gaat snel, het is binnen seconden gepiept. Maar bij slow coffee duurt het proces langer, namelijk meerdere minuten. Dit geeft een bepaalde diepgang aan de koffie. Gebruik een V60 of een AeroPress bijvoorbeeld. Je moet de koffie hiermee vrijwel volledig handmatig bereiden. Dit moet wel iets voor jou zijn – en je moet er zeker even mee oefenen! Maar het is het uitproberen absoluut waard, als je een grote koffieliefhebber bent.

Extra’s bij de koffie

We sluiten af met extra’s bij de koffie. Hierboven hebben we het immers over zwarte koffie, maar lang niet iedereen drinkt koffie zwart. Voeg er suiker, melk of zoetjes aan toe, voor een net wat toegankelijkere smaak. Maar nog wel beter: maak af en toe een cappuccino of latte macchiato voor jezelf. Een ware traktatie!

Vorige

Drie redenen waarom een traplift aanschaffen een goed idee is

Volgende

Help, je hebt een whiplash. Wat nu?

Laatste van Blog

withemes on instagram