Drie redenen waarom een traplift aanschaffen een goed idee is

Last Updated on: 18th november 2022, 03:51 pm

Als traplopen moeilijker wordt kan je thuis een traplift laten installeren. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je veilig van de ene naar de andere verdieping kan bewegen. Het apparaat wordt geïnstalleerd aan de trap en bestaat uit een rail en een stoel. De stoel beweegt langs de rail omhoog en naar beneden en wordt aangedreven door een motor. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het aanschaffen van een traplift? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van een traplift

Voordat je zomaar een traplift aanschaft is het handig om te weten wat de voordelen voor jou zijn als je een traplift aanschaft. Veel mensen denken dat een traplift alleen voor mensen op leeftijd is, maar dit is zeker niet het geval. Zie je op tegen het traplopen, voel je je onzeker op de trap of heb je knieklachten? Dan is een traplift een goede oplossing voor jou. Op deze manier creëer je meer veiligheid, ben je zelfstandiger en verplaats je je gemakkelijker door het hele huis, in plaats van alleen door de benedenverdieping. Een traplift is een minimale aanpassing waardoor je gewoon kan blijven wonen in je huidige woning.

Een traplift kopen, hoe gaat dat in zijn werking

Je bent overtuigd en gaat opzoek naar een traplift. Maar waar moet je beginnen? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Belangrijk is om te kijken wat voor soort trap je op dit moment in huis hebt, vanaf deze basis kan je opzoek gaan naar een geschikt model. Er zijn meerdere modellen, zo heb je modellen voor rechte trappen, trappen met bochten erin en wenteltrappen. Via https://handicare-trapliften.nl/ kan je verschillende trapliften bekijken en vergelijken. Als je meer informatie wil, kan je het beste informatie opvragen bij het bedrijf zelf. Zij weten welk model het beste past bij welke soort trap. Niet alleen heb je verschillende trapliften, ook zijn er meerdere modellen in de breedte. Zo heb je smallere trapliften voor kleine trapgaten en heb je de mogelijkheid voor het plaatsen van kinderstoelen of normale stoelen voor mensen die slechtziend zijn.

Een traplift kopen, hoe gaat dat in zijn werking

Een veel voorkomende vraag is: wat kost een traplift ongeveer? De prijs van een traplift ligt dus aan het model van de traplift je nodig hebt. Hoe meer maatwerk er in het product zit, hoe duurder het wordt. Niet alleen het maatwerk speelt hierin een rol, ook het installeren van de traplift duurt hierdoor langer. Wanneer je een rechte traplift aanschaft en één verdieping in huis hebt betaal je tussen de €2750 en de €3500 euro. Soms kan je besparen op de kosten door subsidie voor je traplift aan te vragen. Ook kan je een lening aanvragen bij de gemeente. Via deze lening kan u tegen een zeer lage rente geld lenen voor de aanschaf van een traplift. Als u goedkoper uit wil zijn, dan is het handig om te kijken naar een tweedehands traplift.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Is dit de mogelijke behandeling voor autisme?

Volgende

Op welke manieren kun je thuis koffie drinken? Populaire bereidingsmethodes!

Laatste van Blog

withemes on instagram