Met Autoflower Zaden sneller Kweken in de Tuin

Last Updated on: 8th april 2022, 01:32 pm

Heb jij groene vingers en staat je tuin elk voorjaar weer vol met mooie plantjes? Dan moet je het geheim van autoflower zaden kennen. Dat maakt het kweken leuker, sneller en makkelijker. Al moet je wel de mogelijkheid hebben om zo’n wietplant in je tuin te zetten. Met autoflower zaden is het gelukkig maar voor even!

Wetgeving Wietplant Kweken

De één wil er niets van weten. De ander vind het een leuke hobby of een gewaagd experiment. Wiet kweken is bijna net zo populair als omstreden. Er heerst veel onduidelijkheid over de wetgeving. Mag je nu een wietplant kweken of niet? De meeste mensen denken dat je zomaar vijf wietplanten in je tuin kunt zetten, maar dat is niet waar. Gedoogd betekent niet dat het mag, maar dat je in veel gevallen niet wordt vervolgd. In de praktijk mag je eigenlijk geen wiet kweken. Al wordt het door de vingers gezien, zolang je niemand tot last bent en geen professionele hulpmiddelen gebruikt. Heb je dat gecoverd? Dan ben je vrij om een plantje neer te zetten. Wietzaden en plantenvoeding zijn trouwens legaal in Nederland.

Verschil Normale Wietzaden en Autoflower Zaden

Normale wietzaden heten in vakjargon ‘fotoperiode wietzaden’. “Foto” betekent licht en “periode” natuurlijk een bepaalde tijd. Dat wil zeggen dat de plant die uit het zaadje groeit reageert op zonlicht. Eigenlijk net als de meeste andere planten. Ze weten bijvoorbeeld wanneer ze moeten bloeien wanneer het minder dan 10 uur licht wordt per dag. Dan krijgen ze een seintje dat de zomer is afgelopen en dat het tijd is voor de voortplanting. Autoflower zaden werken anders. Ze zijn gekruist met zogenoemde ruderalis cannabis soorten. Die soorten gaan automatisch over op de bloeifase, ongeacht het aantal uren licht per dag. Vandaar de term autoflower!

Het voordeel van Kweken met Autoflower Zaden

Leuk, dat de wietplanten automatisch overgaan op de bloeifase. Maar wat heb je daar eigenlijk aan? Om te beginnen duurt de totale levenscyclus van de plant veel minder lang. Dat betekent ook dat je sneller klaar bent met kweken en daarom sneller kunt oogsten. Om een beeld te schetsen: normale wietplanten kunnen tot wel 25 weken nodig hebben van zaaien tot oogst. Met autoflower zaden ben je vaak binnen 10 tot 12 weken klaar! Hierdoor blijft het een leuke hobby en hoef je niet de hele zomer op te letten.

Nog een groot voordeel is dat het kweken met autoflower zaden veel makkelijker is dan met normale wietzaden. Je hoeft geen rekening te houden met uren licht per dag en het belang van absolute duisternis. De wietplant gaat na 3 tot 4 weken groeien automatisch over op de bloeifase. Je hoeft zelf niets te doen. Daarnaast blijft een autoflower wietplant relatief klein. Je hebt dus minder oppervlak om je zorgen over te maken. Alles is overzichtelijker en als je plant ergens last van hebt, zie je dat meteen. Dat is wel anders dan bij een wiet boom van 2 á 3 meter hoog.

Al met al zijn autoflower zaden veel praktischer. Vooral als je voor het eerst wiet wilt gaan kweken in je eigen tuin.

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Wat is Ethereum 2.0 en hoe zal het de prijs beïnvloeden?

Volgende

Is het slim om te investeren in crytpo’s?

Laatste van Blog

withemes on instagram