Manieren om te relaxen in de zomer

De zomer is de tijd voor veel dingen; muggenbeten, wespen, verbrand raken en die oudere buurvrouw zeven uur lang in de tuin helpen voor niet eens een bedankje. Gelukkig is de zomer ook de tijd voor iets positiefs: relaxen. Natuurlijk, door de zomer heen zal je moeten werken, maar daar omheen is het tijd om de voeten omhoog te gooien en te genieten van het weer! Bestel je een lekker drankje, leef je beste leven en vooral: pak je rust. Met precies dit gaan we jou helpen, in deze blog geven we je een aantal manieren om te relaxen in de zomer! Sommige zullen nieuw zijn, sommige zullen al bekend zijn, allemaal zullen ze je laten relaxen!

Laat je lekker verzorgen

Ofwel, leef je beste leven. Laat jezelf letterlijk in de watten leggen bij een spa. Laat een medewerker de zachtste badjas allertijden aanrijken en geniet van de stof die zich om je lichaam heen wikkelt. Misschien zoek je wel een masseur of een masseuse die alle knopen uit je spieren kan halen. Of ben jij meer de persoon wat in een kolkend bad rondjes wilt zwemmen, met stroomversnelling en al. Let wel op, eten en drinken meenemen mag normaal gesproken niet bij een spa, maar dit is geen probleem. De meeste spa’s hebben namelijk een heerlijk assortiment aan ontbijt, lunch én diner!
Als je een eigen spa in huis wil halen, bezoek dan eens de website van SpabadLimburg!

Haal een opblaasbaar bubbelbad!

Ideaal voor in de achtertuin, op het balkon (als deze groot genoeg is) of waar je ook maar wilt. Lekker relaxen hoeft niet duur of buitenshuis te zijn: met een opblaasbaar bubbelbad kan je waar dan ook relaxen! Let wel op, dit geldt voor zowel opblaasbare als ‘normale’ bubbelbaden: zorg dat je een juiste ph waarde in je bubbelbad hebt. Als je er een complete beleving van wilt maken, kan je ook nog eens cocktails maken/bestellen voor in je bubbelervaring. Let er wel op, mocht je dit doen op een niet overdekte plek, dat je je insmeert! Relaxen is fijn, een melanoom is niet fijn.

Lees toch een boek, pannenkoek

Lezen is bewezen om een therapeutisch effect te kunnen hebben op je brein. Verlies jezelf lekker in een boek terwijl je in de zon ligt (of onder de airco, dat zouden we met dit weer ook volkomen begrijpen). Je bent ‘intensief’ bezig met lezen zonder dat je fysiek wat hoeft te doen, de perfecte combinatie voor wanneer het zo warm is dat je al begint te zweten wanneer je een wenkbrauw optilt. Een goed boek kan je compleet de tijd laten vergeten en voor je het weet heb je een dag lang zitten hallucineren (lees, lezen).

Koken!

Dit is een vrij specifieke tip, want niet iedereen heeft affiniteit met koken. Maar, als je koken daadwerkelijk leuk vindt, dan moet je dit in de zomer óók doorzetten! Mocht je vrij hebben dan ga eens lekker experimenteren als de aspirant chef die je bent! Maak lekker een rotzooi en laat vooral iemand anders het opruimen, zoals een echte chef beaamt. Misschien wil je wel verfrissende smoothies gaan maken, een zeven gangen menu bedenken of ‘gewoon’ koekjes bakken. Zolang je het in de keuken kan doen, zijn wij fan!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De voordelen van 3D-ontwerp voor het personaliseren van jouw ideale badkamer

Volgende

Wil je fit worden? Doe dan aan krachttraining!

Laatste van Blog

withemes on instagram