De voordelen van 3D-ontwerp voor het personaliseren van jouw ideale badkamer

Ben je uitgekeken op je badkamer en is de tijd rijp om dit project aan te pakken? Dan zul je zien dat het ontwerpen van je droombadkamer nog niet zo makkelijk is als je dacht. Er komt veel bij kijken en je moet goed nadenken over een handige indeling. De badkamer wordt elke dag intensief gebruikt en hier wil je geen foute keuzes maken qua indeling en opstelling. Een 3d badkamer ontwerpen is dan echt een uitkomst. Met deze handige tool kun je de dimensies van je badkamer ingeven en dan kun je in 3d je badkamer ontwerpen. Zo zie je direct hoe het eruit gaat zien en hoef je niet te gokken of het eindresultaat wel echt mooi is.

Een goed begin is het halve werk 

Als je eenmaal besloten hebt om je badkamer aan te pakken dan heb je waarschijnlijk al een beetje nagedacht over wat je zou willen qua stijl en design. Om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk blij bent met het resultaat, moet je goed nadenken over wat je graag wilt. Bekijk welke stijlen er zijn, wat voor indeling je wil, welke materialen je gaat gebruiken en ook wat de mogelijkheden zijn voor je badkamer. Als je de badkamer helemaal gaat slopen en opnieuw begint, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien wil je de badkamer wel verbinden met je slaapkamer en er een ensuite badkamer van maken. Het kan allemaal, maar maak vooraf een duidelijk plan zodat je weet waar je naartoe werkt.

Een goede balans tussen functionaliteit en looks

Je badkamer gebruik je elke dag en het is een van de ruimtes in huis waar je even heerlijk kan ontspannen van een hectische dag. Dan wil je natuurlijk dat je badkamer gezellig is, een lekkere geurkaars, wat eucalyptus in de douche en een vaasje met een droogbloemetje zorgen voor sfeer in de badkamer. Je wilt natuurlijk ook dat je badkamer fijn is om te gebruiken. Je wilt dat je bad of douche op een goede plek staat zodat je veel ruimte hebt om je klaar te maken. Genoeg kastruimte is een must, zodat je al je verzorgingsproducten netjes kan opslaan en alles binnen handbereik hebt. Als je badkamer een goede indeling heeft en optimaal gebruik maakt van de ruimte, heb je een fijne flow. Vanuit de douche pak je gelijk je handdoek van het rek, je bodylotion staat in het kastje naast de douche en je kleren hangen op de kapstok aan de kast. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Hoe haal je het meeste uit je zonnepanelen?

Volgende

Manieren om te relaxen in de zomer

Laatste van Blog

withemes on instagram