Je interieur veranderen, hoe pak je dat aan

Je interieur veranderen, hoe pak je dat aan?

Er is geen regel voor die bepaalt hoe vaak je van interieur zou moeten wisselen. Gelukkig maar, want iedereen heeft daar zo zijn eigen gedachten over. Sommige mensen doen jaren met hetzelfde interieur, anderen veranderen de woonkamer het liefst elke paar jaar. Soms gebeurt dat omdat iemand is uitgekeken op het bestaande, maar vaak ook wordt het besluit ingegeven door trends die men graag wil volgen. Momenteel is de organische trend flink in opmars.

Trend in meubelland

Met organisch wordt in dit geval de vorm van onze meubelen bedoeld. We nemen de proef op de som door online de collectie van De Groot Wonen Apeldoorn te bekijken. Dit is een toonaangevende meubelzaak in de provincie Gelderland met oog voor trends in woonstijlen. En inderdaad, wanneer we kijken naar het aanbod in bijvoorbeeld fauteuils en eetkamertafels, zien we veel ronde vormen terug. Ook accessoires, zoals vloerkleden en lampen, volgen deze trend. Met dergelijke items in je woonkamer creëer je een zachte en vriendelijke uitstraling.

Stappenplan maken

Als je jouw woonkamer helemaal opnieuw wilt inrichten, kun je het beste eerst een goed stappenplan maken. Zorg ervoor dat je precies weet hoe groot de ruimte is en maak bij voorkeur een tekening op schaal. Het is echter ook goed denkbaar dat je slechts wat accenten wilt verleggen of één beeldbepalend meubelstuk wilt vervangen. Vaak helpt het ook al wanneer je alleen de wanden een nieuw kleurtje geeft of een andere vloer laat leggen. Je hoeft niet letterlijk al het bestaande meubilair bij het grofvuil te zetten om de gewenste sfeer in huis te creëren.

Zorg voor eenheid

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het inrichten van een woonkamer. Belangrijk is in alles dat je zorgt voor eenheid. Dit houdt in dat je meubels kiest die goed bij elkaar passen. Het is vaak lastig om vooraf te kunnen inschatten hoe de kamer eruit zal gaan zien met de door jou gekozen items. Laat er eens door een expert op dit gebied naar kijken! Vaak krijg je dan waardevolle tips en word je geattendeerd op zaken die jou wellicht waren ontgaan.

Een uitgekiend lichtplan

Het belang van verlichting in huis wordt vaak onderschat. Neem er de tijd voor om goed na te denken over het lichtplan en verdeel de lampen in basisverlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Met de juiste verlichting ziet een woonkamer er opeens heel anders uit!

Vorige

Hoe haal je alles uit je dag?

Volgende

Aan de slag met kunststof voor je huis

Laatste van Blog

withemes on instagram