Hoe haal je alles uit je dag
/

Hoe haal je alles uit je dag?

Of je nu een werkdag of een vrije dag hebt: het is heerlijk om alles eruit te halen! Zo voel je je aan het eind van de dag helemaal voldaan. Maar hoe krijg je dat nu eigenlijk het beste voor elkaar? In dit artikel delen we tips.

Goede start

Een goede start van de dag is heel belangrijk! Zorg dat je niet gehaast je bed uit hoeft te komen en meteen aan de race van de dag begint. Begin de dag liever rustig en relaxed. Zet wat eerder je wekker en maak voldoende tijd vrij voor je ontbijt. Dat is wat ons betreft de ideale kickstart van je dag. Goede koffie hoort daar zeker bij. Wil je meteen een boost? Denk dan aan de smaakvolle Iperespresso capsules. Daarmee kun je er tegenaan, wat de dag je ook gaat brengen. En het voordeel aan capsules is dat de bereiding heel eenvoudig is. Qua ontbijt kun je denken aan yoghurt met fruit of crackers met je favoriete beleg, om maar een paar ideeën te noemen. Stop het niet snel naar binnen, maar geniet er goed van. Pas dan kan de rest van de dag van start gaan!

Duidelijk plan

Begin je dag met een duidelijk plan. Zo heb je meteen focus en sturing. Zeker als je er tegenaan loopt dat het begin van je dag vaak rommelig is, doe je jezelf daar een plezier mee. Schrijf je to do’s bijvoorbeeld netjes op. Je hoeft ze op die manier ook niet steeds uit je hoofd te onthouden. Zo’n momentje van prioriteiten stellen werkt extra goed met een kop koffie erbij – om je scherp te houden. Met Arabica koffiebonen bereid je het ideale kopje. Bedenk of je je planning op papier wilt zetten of juist digitaal wilt bijhouden, dit is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur. Probeer beide opties uit als je nog niet goed weet wat je handiger vindt werken. Werk je plan zelf uit of bespreek dit met bijvoorbeeld je collega’s, ook hierin weet jij weer wat het beste werkt.

Realistische planning

We gaan nog wat verder in op de haalbaarheid van je planning. Velen van ons hebben aan het begin van de dag de neiging om alle grootse plannen te noteren. Lijkt ideaal, maar aan het eind van de dag kom je er dan achter dat je helemaal niet alles hebt gehaald. En dat is hartstikke demotiverend. Werk er liever aan om een realistische planning op te stellen. Schat daarbij bijvoorbeeld in hoeveel uur bepaalde to do’s kosten. Je kunt je agenda of schema zelfs op basis van deze uren inrichten – om je daar vervolgens aan te houden natuurlijk. Zo is de kans groter dat je aan het eind van je productieve dag zomaar al je to do’s kunt afvinken. Dat voelt goed!

Pauzemoment

Als je alles uit je dag wilt halen, heb je misschien de neiging om maar door te racen en door te gaan. Begrijpelijk, maar dit hou je (meestal) niet een hele dag lang vol. En echt verstandig is het ook niet. Daarom is het juist zo essentieel om je pauzes te pakken. Een paar keer op een dag. Je kunt kort en lange pauzes afwisselen, voor een goede balans. Vergeet je je pauze maar al te vaak? Overweeg dan om een wekker of timer te zetten, die je eraan herinnert. Na een tijdje krijg je het wat beter in je systeem, als je het op die manier ‘traint’.

In beweging

Beweging is aan te raden voor iedere dag. Al ga je maar even een blokje om. Maar je kunt juist ook kiezen voor een intensieve workout: het is maar net waar je behoefte aan hebt. Het houdt je scherp en productief. Ook is het een mood booster – wat je iedere dag weer kunt gebruiken. Wanneer je beweegt? Denk hier zelf over na: wil je je dag ermee beginnen of past het beter om je dag ermee af te sluiten? Iedere agenda ziet er immers weer anders uit.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Vier ideeën voor een persoonlijke cadeau voor in huis

Volgende

Je interieur veranderen, hoe pak je dat aan?

Laatste van Blog

withemes on instagram