In hoeverre verbetert de ontwikkeling van 5G-technologie tegenwoordig het dagelijkse leven van mensen?

Inmiddels heeft zo goed als iedereen wel van 5G gehoord, maar het is nog lang niet voor iedereen duidelijk welke invloed het kan hebben op ons dagelijkse leven. Het uitrollen van het netwerk is al begonnen en het zal niet lang meer duren voordat je overal in Nederland van 5G gebruik kan maken. Hoog tijd dus om eens te kijken welke voordelen dat heeft en daarom hebben we de vier belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1. Heel snel streamen

Een van de verbeteringen die het meeste invloed zullen hebben op je dagelijkse leven is de snelheid van het internet. Nu kun je op je telefoon al verschillende apps naast elkaar openen zonder daarbij snelheid te verliezen en dat wordt straks alleen maar meer. Stel bijvoorbeeld dat je een weddenschap op voetbal bet777 wil afsluiten. Met 5G kan je dan in een mum van tijd alle informatie opzoeken die je nodig hebt over de wedstrijd, de spelers en de statistieken van het gehele team. Wanneer de wedstrijd bezig is, kan je deze live streamen zonder haperingen en tegelijkertijd de status van je weddenschap bijhouden. Het is alsof je fysiek bij de wedstrijd aanwezig bent en tegelijkertijd in het wedkantoor staat.

2. Een upgrade voor je gezondheid

De komst van 5G gaat gepaard met de opkomst van slimme apparaten die je op je lichaam draagt of in je huis hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan een horloge dat continu je hartslag, slaapritme en bloeddruk meet en meteen een signaal afgeeft wanneer er iets mis dreigt te gaan met je gezondheid. Deze informatie wordt meteen geüpdatet in je medische dossier en wanneer je dat wil kan je die meteen delen met een arts, ook als je in het buitenland bent.

3. 5G in het bedrijfsleven

Binnen het bedrijfsleven zal 5G ervoor zorgen dat bedrijven veel beter met elkaar en onderling kunnen communiceren, waardoor ze veel efficiënter kunnen werken. Een voorbeeld daarvan is dat jij net een product hebt gekocht en er bij thuiskomst achter komt dat er een onderdeel mist. Op het moment dat jij de klantenservice belt, weten zij al meteen welk product je waar hebt gekocht en hoe ze jou het beste kunnen helpen. Je hoeft dus niet langer dezelfde informatie aan meerdere personen te verstrekken of lang te wachten tot je probleem wordt opgelost.

4. Sneller op je werk

Zodra het 5G-netwerk volledig is uitgerold, zullen veel meer elektronische apparaten aan het internet worden verbonden. Veiligheidscamera’s boven de snelweg zullen altijd op de hoogte zijn van het aantal auto’s dat een bepaalde route rijdt. Op die manier kan het verkeer beter worden begeleid. Als het bijvoorbeeld erg druk wordt op een weg, krijg je binnen een mum van tijd een melding in je auto dat het verstandiger is om een alternatieve, veiligere route te nemen. Met 5G sta je dus niet langer iedere ochtend in de file!

De komst van 5G zal je leven dus een stuk gemakkelijker maken. Verschillende processen in je leven, die nu nog tijdrovend zijn, zullen straks veel minder tijd innemen. Het grootste voordeel daarvan is dat je daar zelf helemaal niks voor hoeft te doen!

Vorige

Beleggen: waar moet je beginnen? Brokers, wallets en meer uitgelegd.

Volgende

Op deze manier haal je je eigen spa in huis

Laatste van Blog

withemes on instagram